Схеми із закупівлями Укрзалізниці: фігуранту справи призначили заставу в ₴6 мільйонів

Схеми із закупівлями Укрзалізниці: фігуранту справи призначили заставу в ₴6 мільйонів

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) у п'ятницю призначив запобіжний захід одному із підозрюваних у справі щодо заволодіння понад 11 млн грн коштів Укрзалізниці у вигляді застави у розмірі 6,056 млн грн.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), передає Укрінформ.

"Слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід ще одному підозрюваному у справі щодо заволодіння грошовими коштами АТ "Укрзалізниця" у сумі 11,4 млн грн, а саме - співорганізатору організованої групи. Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 6,056 млн грн", - зазначили у САП.

За інформацією пресслужби, на підозрюваного було покладено низку обов’язків: прибувати на першу вимогу до детектива, прокурора або суду; не відлучатись із Вінниччини без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Термін дії обов'язків був визначений до 26 квітня 2024 року. Досудове розслідування у справі триває.

Як повідомляв Укрінформ, слідство встановило, що у 2018 році один із керівників організованої групи з метою заволодіння коштами товариства вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками АТ "Укрзалізниця".

За інформацією САП, за сприяння можновладних друзів, серед яких - представники уряду та правоохоронних органів, ця особа домоглася призначення членів групи на керівні посади в АТ "Укрзалізниця", що у подальшому забезпечило безперешкодну діяльність організованої групи.

Читайте також: Торгівля контрафактними цигарками: Гетманцев назвав «рецепт» вирішення проблеми

Правоохоронці встановили, що підвладні керівнику ОГ працівники УЗ забезпечили перемогу у тендері підконтрольного підприємства, створивши видимість її законності, у результаті чого протягом 2018-2020 років компанія-переможець тендеру поставляла УЗ пневмоінструмент за завищеною вартістю.

У САП поінформували, що унаслідок цього Укрзалізниця переплатила 11,4 млн грн, якими заволоділи учасники ОГ, та розпорядилися ними на власний розсуд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-