Із порту «Південний» вийшло перше від початку війни судно з українським продовольством

Із порту «Південний» вийшло перше від початку війни судно з українським продовольством

Фото
Укрінформ
Балкер Sacura, навантажений українською агропродукцією, у понеділок, 8 серпня, покинув порт «Південний» і направляється в Італію.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«В ході реалізації «зернової ініціативи» сьогодні вранці з порту «Південний» вийшло перше з 24 лютого судно з українським продовольством – балкер Sacura прямує до Італії», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що судно об’єдналося в караван із балкером Arizona, яке відправилось з порту «Чорноморськ» в Нідерланди. На борту обох суден 60 тис. тонн агропродукції.

За словами міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, наразі для експорту української агропродукції задіяні усі порти Великої Одеси.

Читайте також: Ще 20 суден із зерном готові вийти з Одеси – посол

Подальша мета — нарощування перевалки в портах.

«Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3-5 суден на добу. Працюємо з гарантами домовленостей, щоб «зерновий коридор» працював безперебійно і були дотримані усі безпекові вимоги до судноплавства», — сказав Кубраков.

Як повідомлялося, 1 серпня вперше від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України з Одеського порту вийшло судно з понад 26 тис. тонн кукурудзи.

Відвантаження стало можливим після підписання 22 серпня в Стамбулі Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». В рамках реалізації домовленостей з портів уже вийшли 8 суден з українською агроподукцією, не враховуючи відправлених 8 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-