Нацбанк з 1 грудня вводить в обіг кілька пам’ятних монет

Нацбанк з 1 грудня вводить в обіг кілька пам’ятних монет

Фото
Укрінформ
Національний банк з 1 грудня 2021 року вводить в обіг пам’ятні монети: "Збройні Сили України", "Сухопутні війська Збройних Сил України" та "Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла (м. Львів)".

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті НБУ.

Монета "Збройні Сили України", номіналом у 10 гривень із тиражем в 1 млн штук, присвячена українським військам, на які відповідно до Конституції України покладаються завдання з оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності; забезпечення стримування та відсічі збройній агресії проти України, охорони повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України, а також завдання щодо участі в заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом.

Монета "Сухопутні війська Збройних Сил України", номіналом у 10 гривень із тиражем в 1 млн штук, присвячена військам, які є основою та головним носієм бойової могутності Збройних Сил України. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань вони відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними Силами своїх функцій як у мирний, так і у воєнний час. Сухопутні війська – це міцний моноліт механізованих і танкових військ, ракетних військ та артилерії, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин логістичного забезпечення, а також бригад територіальної оборони.

Монета "Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла (м. Львів)", номіналом у 5 гривень із тиражем в 35 тис. штук, присвячена одній зі святинь та самобутніх “родзинок” міста – Гарнізонному храму святих апостолів Петра і Павла, побудованому на початку XVII ст. Ця одягнена в барокові шати споруда, що прикрашає історичну частину міста Лева, – найбільший львівський храм, який пережив різні часи, у певні періоди історії виконував функції гарнізонної церкви міста, складу, книгосховища, а 2011 року знову відкрив двері для вірян. За час російсько-українського воєнного конфлікту на Сході України храм став не лише церквою, де моляться за українських воїнів і відспівують загиблих учасників ООС, а й музеєм і волонтерським центром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-