Новий власник миколаївського «Океану» обіцяє виплатити зарплатні борги через 3 тижні

Новий власник миколаївського «Океану» обіцяє виплатити зарплатні борги через 3 тижні

Ексклюзив
Укрінформ
Миколаївський суднобудівний завод «Океан» відновить будівництво та ремонт суден, а його працівники отримають заборговану за кілька років зарплату вже протягом 3-4 тижнів.

Про це в розмові кореспондентом Укрінформу повідомив новий власник Миколаївського суднобудівного заводу «Океан», керівник миколаївського ТОВ «Торговий дім «Аннона» Ігор Волошин.

«Головні меседжі, які я сьогодні хочу донести до працівників заводу та всіх мешканців Миколаєва, наступні. Це, по-перше, щоб ніхто не сумнівався, завод став українським, тобто його придбали ми, виключно вітчизняна компанія, і ми будемо будувати судна. Друге, працівникам заводу ми погасимо борги по зарплаті, які зараз становлять 96 мільйонів гривень, протягом 3-4 тижнів. І третє наше завдання - повернути на підприємство фахівців, які виїхали на заробітки», - сказав  Волошин.

За його словами, він має досвід роботи в суднобудуванні, адже свого часу закінчив Миколаївський суднобудівний університет. Крім того, він тривалий час працював в органах служби безпеки України, отож йому добре відомі всі перипетії, які відбувалися навкруги цього підприємства в останні роки.

«Я віддаю собі звіт у тому, що на даний момент навкруги цього підприємства склалася негативна ситуація. Заборгованість по зарплаті, відсутність замовлень у старого власника, судові процеси, відтік професійних кадрів тощо. Але я знаю ситуацію як всередині заводу, так і на ринку суднобудування. Тому у нас немає іншого виходу, як запустити процес побудови суден. Тим більше, що на них зараз є попит», - зазначив Волошин.

Він також зауважив, що зараз дуже важливо, щоб люди повірили в те, що завод працюватиме і будуватиме судна. «Ми зі свого боку зробимо все для цього можливе. На заводі нині числиться близько 500 працівників. Є кістяк з фахівців. Отож є з ким починати відроджувати суднобудування в Миколаєві. Але нам необхідні робочі руки. І ми розгорнемо кампанію по поверненню спеціалістів на підприємство», - сказав новий власник «Океану».

Він також висловив надію на підтримку держави в цьому питанні.

Що ж до аукціону, то, на його думку, він був проведений згідно з чинним законодавством. Вся процедура витримана і жодних зауважень бути не може.

Як уже повідомляв Укрінформ, 3 грудня завод «Океан» продали з аукціону за 122 мільйони 195 тисяч гривень. Протягом торгів ціна знизилася з 1,1 мільярда гривень до 122 мільйонів. Це була третя спроба продати завод. Перші дві не відбулися через відсутність бажаючих його купити.

Продаж цілісного майнового комплексу ПАТ МСЗ «Океан» відбувся відповідно до ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Читайте також: Українські порти на Азовському морі працюють у штатному режимі - АМПУ

Миколаївський суднобудівний завод «Океан» спеціалізується на будівництві та ремонті контейнеровозів, танкерів та інших суден водотонажністю до 350 тисяч тонн. Він був власністю норвезько-російської компанії Вадан Ярдс Груп АС.

Наразі йому належить земельна ділянка площею близько 101 гектара та ділянка водної акваторії площею 42 гектари. Загальна довжина добудованих набережних перевищує 600 метрів. "Океан" найновіше суднобудівне підприємство Миколаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-