Суд із Коломойським та Боголюбовим: Приватбанк має кілька запасних планів

Суд із Коломойським та Боголюбовим: Приватбанк має кілька запасних планів

Укрінформ
Юристи Приватбанку мають стратегію на випадок, якщо суд не задовольнить апеляцію у позові проти колишніх власників банку - Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Про це голова наглядової ради Приватбанку Енгін Акчакоча заявив в інтерв’ю ZN.UA.

Розкрити деталі він відмовився, але додав, що вже проходив такі суди в Туреччині й «готовий до того, що це буде непросто». Ми готові боротися до кінця, заявив Акчакоча. Також він визнав, що апеляція ще на кілька місяців затягне й без того тривалий судовий розгляд, але підкреслив - "ми до цього готові та нікуди не поспішаємо". До цього він додав, що у судах з колишніми власниками Приватбанк «виступає єдиним фронтом» з Мінфіном та НБУ.

Водночас він сподівається, що можливе затягування судових розглядів не вплине на на плани щодо виходу держави з капіталу Приватбанку. Шанси на те, що за таких умов на банк знайдеться покупець, він оцінив як «маленькі», але переконаний, що вони є.

Читайте також: ПриватБанк оскаржить рішення суду Лондона у справі проти Коломойського

Як повідомляв Укрінформ, Високий суд Лондона вирішив, що йому не підсудна справа за позовом Приватбанку до його екс-власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, але ПриватБанк має намір оскаржити це рішення.

Водночас суддя дійшов висновку, що докази вказують на ретельно сплановані шахрайські дії та відмивання коштів в особливо великих розмірах, що банк став жертвою масштабних шахрайських дій - на суму приблизно від 329 млн дол. до 1,2 млрд дол.

У Приватбанку заявили, що готують оскарження рішення щодо непідсудності позову проти Коломойського та Боголюбова лондонському суду.

На початку 2018 року компанія Kroll підтвердила, що до націоналізації Приватбанк був об'єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій, що призвело до завдання збитків щонайменше на 5,5 млрд. дол. Ключові висновки розслідування свідчать, що існують чіткі ознаки того, що кредитні кошти були використані для придбання активів та фінансування бізнесу в Україні та за кордоном на користь екс-акціонерів та груп афілійованих з ними осіб. Також механізми, які використовувалися для маскування джерел та реального призначення кредитів, мають характерні риси скоординованої схеми відмивання коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-