Wizz Air хоче відновити дочірню компанію в Україні

Wizz Air хоче відновити дочірню компанію в Україні

Укрінформ
Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air готова відновити діяльність своєї дочірньої компанії в Україні.

Про це він розповів Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками авіакомпанії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зустріч транслювалася українськими інформаційними телеканалами.

“Той факт, що Wizz Air готова прийняти рішення щодо відновлення діяльності дочірньої компанії, щоби податки платилися в Україні, дочірня компанія володіла літаками, які материнська компанія передасть у користування їй, ми набагато підвищимо ефективність взаємодії з національною владою і фактом підтримки Україною діяльності Wizz Air є і наша з вами зустріч”, - сказав Президент.

Порошенко привітав рішення Wizz Air повернутися в Україну, назвавши його “символічним” та таким, що характеризує зміни, які відбулися за останні чотири роки в державі. Зокрема, він нагадав, що Україна у рейтингу Doing Business уже вийшла на 71 сходинку, обігнавши окремі країни ЄС, також продовжується покращення інвестиційного клімату, проводиться лібералізація валютного законодавства.

Крім того, Глава держави підкреслив, що позитивною є і динаміка ринку пасажироперевезень.

“Ми не тільки повернулися на довоєнні обсяги пасажиропотоку, але вони зросли більше на 30% у порівнянні з минулим роком. Безумовно, цьому сприяв безвізовий режим з ЄС: лише з 11 червня 2017 до 11 червня 2018 року кількість перетинів кордону в бік ЄС склала 20 мільйонів”, - зазначив Президент.

Також він наголосив, що дуже перспективним є і внутрішній ринок авіаперевезень.

“Цей ринок (авіаперевезень в Україні - ред.) надзвичайно конкурентний. Ця конкуренція спонукає операторів ринку підвищувати якість послуг, знижувати ціни, а головне - тримати двері ЄС відкритими для простих українців, бо маршрути, які запропонувала Wizz Air, - це додаткові можливості відвідання інших, нових для українців країн ЄС”, - додав Порошенко.

Читайте також: Wizz Air відкриє три нові рейси з України до кінця року

Як повідомлялося, раніше угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air заявила про наміри відкрити три нові рейси з України впродовж листопада-грудня 2018 року. Авіакомпанія виконуватиме перельоти за новими лоукост-маршрутами з Харкова до аеропорту Лондон Лутон (відкриття 13 листопада) та до Відня (відкриття 25 листопада), а також зі Львова до аеропорту Франкфурт-Хан (відкриття 14 грудня).

Wizz Air пропонує перельоти за 41 маршрутом до 12 країн з трьох українських аеропортів - Києва, Львова й Харкова. Впродовж 10 місяців 2018 року авіакомпанія перевезла понад 1,2 мільйона пасажирів за своїми лоукост-маршрутами до/з України, що становить 110% зростання, як порівняти з минулим роком, та робить Wizz Air найбільшим лоукост-авіаперевізником в Україні.

Також у березні 2019 року Wizz Air планує відкрити чотири анонсовані раніше маршрути: з Києва до Бремена, Біллунна та Риги й зі Львова до Копенгагена, а також розмістить четвертий літак Airbus A320 на своїй базі в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-