Суд надав доступ НАБУ до документів про кредитування підприємств ДТЕК

Суд надав доступ НАБУ до документів про кредитування підприємств ДТЕК

Укрінформ
Солом'янський районний суд м. Києва надав детективам Національного антикорупційного бюро доступ до документів Ощадбанку. 

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду м. Києва від 11 вересня 2018 року, яка оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

У ході досудового розслідування встановлено, що на підставі постанов НКРЕКП, у 2016-2017 роках між ДП «Енергоринок» та АТ «Ощадбанк» укладено низку договорів кредитної лінії, відповідно до яких підприємствам енергетичного холдингу «ДТЕК» була надана необгрунтована перевага у вигляді перерахування кредитних у розмірі понад 10 млрд грн.

"Упродовж 2016-2017 років службові особи Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах товариств енергетичного холдингу «ДТЕК», приймали регуляторні рішення на користь зазначених товариств, внаслідок чого спричинено тяжкі наслідки інтересам інших виробників електричної енергії", - йдеться в ухвалі.

Читайте також: Борг перед шахтарями: Насалик розповів про пошук джерел для його погашення

Зазначається, що на виконання постанов НКРЕКП, прийнятих упродовж 2016-2017 років, підприємствам ПАТ «ДТЕК Західенерго», ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго», ПАТ «Київненерго» та ТОВ «ДТЕК Східенерго» необгрунтовано надавались переваги перед іншими виробниками електричної енергії, у тому числі державними підприємствами, у виді перерахування ДП «Енергоринок» кредитних коштів для здійснення авансових платежів за товарну продукцію у загальному розмірі понад 10 000 000 000 грн.

Також, суд допустив можливість проведення обшуку, у разі відмови надати детективам НАБУ доступ до зазначених документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-