Мінрегіон установив вимоги до проектування рекреаційного житла

Мінрегіон установив вимоги до проектування рекреаційного житла

Укрінформ
Мінрегіон встановив чіткі вимоги до проектування приватних житлових будинків, що надалі плануються під здачу туристам для проживання відпочивальників на одній житловій площі з власниками житла (рекреаційне житло). 

Відповідні зміни містяться у новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«У всьому світі під час подорожей чи інших поїздок популярно винаймати недороге житло безпосередньо у їх власників. Проте в Україні, на жаль, цей напрям досі нерозвинений, відпочиваючі живуть без необхідних умов та зручностей, адже такої норми в діючих ДБН взагалі немає. Тому зараз ми унормували це питання, ввівши чіткі вимоги до проектування рекреаційного житла, в якому можуть зупинятися туристи та проживати в сприятливих умовах, безпечно і комфортно», - сказав він.

Так, відповідно до нових ДБН, площа приміщення для проживання відпочивальників має становити не менше 9 кв. м при одномісному розміщенні, не менше 12 кв. м - при двомісному та не менше 16 кв. м - при тримісному розміщенні. В одному житловому будинку можуть одночасно тимчасово розміщуватися до 30 осіб.

Розміри земельних ділянок рекреаційного житла беруться з розрахунку 23,3 кв. м/особу для постійно проживаючого населення (власників) та 40,0 кв. м/особу для відпочивальників. Поверховість забудови для рекреаційного житла не повинна перевищувати 4 поверхів.

За словами Парцхаладзе, можливість проектування сучасного рекреаційного житла сприятиме розвитку туристичного напряму в Україні, оскільки створюватиме сприятливі умови для недорогого проживання туристів та розвитку підприємництва серед власників таких будинків.

Читайте також: Експерти Danfoss радять Україні розвивати систему центрального теплопостачання

Як повідомлялося, оновлені ДБН уже оприлюднені і офіційно набувають чинності з 1 вересня 2018 року.

Проект розроблений на заміну ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б.2.4-1- 94 «Планування і забудова сільських поселень», ДБН Б.2.4-3-95 «Генеральні плани сільськогосподарських підприємств», ДБН Б.2.4-4-97 «Планування та забудова малих сільськогосподарських підприємств та селянських (фермерських) господарств», ДБН Б.1-2-95 «Склад, зміст, порядок розроблення, погодження і затвердження комплексних схем транспорту для міст України», СНиП ІІ-89- 80 «Генеральные планы промышленных предприятий».

Рекреаційне житло - це різновид розміщення туристів та відпочивальників, представлений виключно приватними житловими будинками, призначеними для постійного проживання власників житла спільно з тимчасовим розміщенням обмеженої кількості гостей (менше 30 осіб) і розміщеними за межами озеленених територій загального користування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-