Будівельні норми: Мінрегіон пропонує нові місця для підземних паркінгів

Будівельні норми: Мінрегіон пропонує нові місця для підземних паркінгів

Укрінформ
Мінрегіон пропонує у державних будівельних нормах (ДБН) дозволити проектувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров'я (окрім корпусів з палатами).

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook. 

"Головна мета ДБН - безпека і комфорт людей. Тому ми пропонуємо дозволити проектувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров’я (окрім корпусів з палатами)", - написав він.

Парцхаладзе зауважив, що діючими нормами щодо автостоянок це заборонено, але в Європі така практика давно розповсюджена, тому що це зручно і комфортно для власників авто, зменшується кількість припаркованих машин на вулицях.

Читайте також: Мінрегіон пропонує "скасувати" обов’язкові сміттєпроводи у багатоповерхівках

Також у змінах до ДБН буде обов’язково посилено протипожежні заходи. 

"Відповідно до змін паркінг повинен бути відділеним спеціальним перекриттям та відокремлений від технічних приміщень закладів суцільною протипожежною стіною, мати самостійні шляхи евакуації та відокремлені інженерні комунікації", - додав Парцхаладзе.

За його словами, зміни в ДБН будуть затверджені найближчим часом та вступлять в силу через 3 місяці після опублікування.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-