Швидкісний інтернет у школах може з'явитись у найближчі півроку

Швидкісний інтернет у школах може з'явитись у найближчі півроку

Укрінформ
У рамках реалізації Концепції розвитку цифрової економіки до швидкісного супутникового інтернету українські школи та садочки можуть підключити в найближчі півроку.

Про це заявив генеральний директор Data Group Михайло Шелемба під час Digital Talk з нагоди обговорення прийнятої Концепції розвитку цифрової економіки в Україні до 2020 року, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"У нас як у єдиного оператора супутникового зв'язку в Україні є така можливість швидко, протягом півроку, підключити до швидкісного супутникового інтернету всі школи і менші заклади України. Ми готові зробити цей вклад у подолання цифрового розриву в Україні", - заявив Шелемба.

За його словами, підключення 10 тис. об'єктів обійдеться приблизно в 100-200 млн грн.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав таку пропозицію оператора та наголосив на необхідності якомога швидшої її реалізації.

Читайте також: Гройсман ініціює запуск швидкісного інтернету в школах

Він додав, що для реалізації ініціативи можна залучити ресурс 4G.

"Я думаю, що від 4G  ми можемо взяти частину ресурсів і направити на розвиток цифрової інфраструктури. Ми будуємо дороги, дуже добре. Але я вважаю, що будувати інфраструктуру для розвитку цифрової економіки є абсолютно важливим пріоритетом", - сказав Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-