Приват. Хроніка націоналізації (продовження)

Приват. Хроніка націоналізації (продовження)

Укрінформ
Новина про націоналізацію Приватбанку буквально поставила Україну на вуха. Політики закликають до спокою, регіони поки що демонструють витримку. Виключенням стало Дніпро - там люди штурмують банкомати.

Переведення одного із найбільших в Україні системних банків у державну власність привітали вже у ЄС та ЄБРР. Особисто високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що , "у сміливому рішенні націоналізації ПриватБанку" вбачає ознаку "відновлення довіри у фінансовому секторі" України.

Експерти прогнозують різне - від додаткових відсотків до інфляції та девальвації внаслідок націоналізації Приватбанку до "ніхто нічого не помітить".

Приват. Хроніка націоналізації (початок) дивіться тут

ПриватБанк: Лагард розповіла, про що говорила з Порошенком

19.12.2016 22:45

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард у телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенком у понеділок привітала рішення щодо націоналізації ПриватБанку та запевнила в подальшій підтримці України з боку МВФ.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій міжнародною фінансовою структурою за результатами розмови двох лідерів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я поговорила з Президентом Порошенком сьогодні, щоб висловити йому позитивну оцінку щодо рішення націоналізувати ПриватБанк", - зауважила Лагард.

Вона назвала це рішення "важливим кроком уперед" у зусиллях влади з оздоровлення банківської системи і забезпечення фінансової стабільності.

"Я також запевнила його, що МВФ продовжуватиме підтримку України в її зусиллях зі збереження макроекономічної стабільності та просування реформ, спрямованих на досягнення міцного і стійкого економічного зростання", - зауважила глава МВФ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в понеділок Крістін Лагард оприлюднила офіційну заяву з приводу націоналізації ПриватБанку. За словами глави Фонду, це рішення було ухвалене з метою забезпечення сталого функціонування банку, враховуючи його системоутворюючу роль у фінансовій системі України, а також з огляду на недостатні зусилля з підкріплення рівня достатності капіталу упродовж останніх місяців.

Лагард також підкреслила, що для підтримки суспільної довіри до української банківської системи та її зміцнення суттєве значення має забезпечення відповідності всіх банків, які працюють в Україні, вимогам достатності капіталу і регуляторним вимогам.

Байден вітає рішення націоналувати ПриватБанк

19.12.2016 21:58

Віце-президент США Джозеф Байден у телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенком привітав рішення української влади про націоналізацію ПриватБанку.

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

"Віце-президент США привітав рішення української влади щодо націоналізації ПриватБанку. Під час розмови відзначалось, що цей сміливий та необхідний крок демонструє рішучість та відданість України подальшому впровадженню необхідних реформ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Порошенко і Байден скоординували дії з підтримки України у контексті програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Глава держави також поінформував віце-президента США про ситуацію на Донбасі, зокрема про сплановану Росією збройну атаку в районі Світлодарської дуги.

Байден засудив провокації та спроби російських бойовиків загострити безпекову ситуацію на Донбасі.

Система "Приват24" працюватиме й надалі – Данилюк

19.12.2016 21:44

Система електронного обслуговування клієнтів "Приват24" працюватиме і після переходу ПриватБанку в державну власність.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю "Громадському". 

"Я вважаю, що ця система дійсно є дуже цінною і важливою складовою ПриватБанку. І тому ця система буде працювати. Необхідна технічна підтримка буде здійснюватись, і люди, які вже звикли до такого рівня послуг, продовжуватимуть той самий рівень послуг", - сказав він.

Водночас Данилюк висловив сподівання, що якість обслуговування в "Приват24" поліпшиться.

Як повідомлялося, 18 грудня уряд підтримав пропозицію Національного банку і Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ "ПриватБанк" у стовідсоткову державну власність. Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ "ПриватБанк" та гарантує безперебійне функціонування цієї установи і збереження коштів його клієнтів. Перехідний період розпочинається з 19 грудня.

Одеським клієнтам Привату сказали, коли приходити по гроші

19.12.2016 19:42

У одеських відділеннях ПриватБанку у післяобідню пору не було напливу клієнтів, адже готівки для видачі клієнтам-фізичним особам не стало ще о 10-11 годині, а після обіду каси відділень фінустанови просто закрили.

Відбувається передача повноважень керівництвом місцевого відділення банку Тимчасовій адміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не можемо надати жодної інформації про те, скільки відділень та служб ПриватБанку функціонувало в Одесі в понеділок і яку кількість готівки видано у на вимоги клієнтів. Зараз здійснюється перерахунок коштів, триває процес передачі повноважень Тимчасовій адміністрації банку", - зазначив у розмові з кореспондентом Укрінформу керівник однієї зі служб Одеського відділення ПриватБанку Петро Ульяницький.

Через зайнятість не вдалось поспілкуватися з директором відділення Оленою Яковіною.

На запитання клієнтів, коли можна буде отримати послуги банку, приміром, у "Північному" відділенні ПриватБанку в Одесі, відповідали: "Приходьте 20 грудня".

Касир-оператор цього відділення припинила роботу ще до обіду, оскільки бракувало готівкової гривні для видачі клієнтам. Через це зранку тут видавали клієнтам-фізичним особам лише частину запитуваних сум.

Працівники банку радили клієнтам знімати гроші у банкоматах інших кредитно-фінансових установ.

Схожу картину можна було спостерігати в багатьох відділеннях ПриватБанку в Одесі, де зранку були черги клієнтів до кас і до співробітників фінустанови. А в післяобідню пору людям рекомендували звернутися за послугами зранку у вівторок, 20 грудня. Працівники здебільшого були зайняті тим, що надавали консультації поодиноким клієнтам банку.

Приват у Харкові: грошей немає, ажіотажу – також

19.12.2016 18:33

У банкоматах ПриватБанку в центрі міста, у тому числі на вулиці Сумській і  Університетській, грошей немає, як немає і ажіотажу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На 15:00 у банкоматах Привату, розташованих на центральній Сумській вулиці - від парку ім. Горького до площі Конституції, а також на вулиці Університетській - грошей немає, за винятком торговельного центру "Плаза", що на Сумській, 6, де в черзі до банкомату стоять не більше десяти осіб. У відділеннях банку клієнтів просять не хвилюватися і відправляють по інших адресах. Проте в банкоматах в районі метро "Холодна гора", що в Холодногірському районі, вже з'явилися таблички: "Грошей немає".

У той же час, електронний "ПриватБанк-24" здійснює, за словами клієнтів, банківські операції щодо поповнення вкладів і переказу грошових платежів в інші міста країни.

У банкоматах Привату в Чернігові закінчуються гроші

19.12.2016 18:09

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у першій половині дня в банкоматах гроші були, люди знімали, скільки хотіли. Черг не спостерігалося. В магазині також без проблем можна було розрахуватися карткою ПриватБанку.

Але з поширенням інформації про націоналізацію Приватбанку черги до банкоматів у місті почали з'являтися.

А після обіду користувачі соцмереж все частіше стали скаржитись на відсутність грошей у банкоматах і зачинені відділення ПриватБанку. Проінспектувавши деякі з них, кореспондент Укрінформу переконалась у правдивості цієї інформації: на банкоматах - вибачення, на дверях офісів - обіцянка, що завтра відділення працюватиме. Люди один за одним підходять, читають і знервовано біжать шукати інший апарат із грішми.

Посли G7 назвали рішення щодо ПриватБанку необхідним кроком

19.12.2016 18:03

Посли країн "Великої сімки" назвали рішення українського уряду націоналізувати ПриватБанк важливим та необхідним кроком, який допоможе забезпечити дотримання єдиних регуляторних економічних нормативів усіма банками України.

Про це йдеться у спільній заяві послів країн Великої сімки, оприлюдненій на сайті Посольства Японії в Україні.

"Ми вітаємо та схвалюємо діяльність голови Національного банку України, Прем’єр-міністра, міністра фінансів та Президента за їхню провідну роль та постійні зусилля з очищення банківського сектору та стабілізації економіки. Рішення уряду націоналізувати ПриватБанк – важливий та необхідний крок у цьому процесі, який допоможе забезпечити дотримання єдиних регуляторних економічних нормативів усіма банками України. Це зробить банківський сектор сильнішим та більш стійким", - зазначається у заяві.

Посли країн G7 також наголошують, що націоналізація – це механізм, за допомогою якого уряд України може гарантувати захист вкладів домогосподарств і законного бізнесу та забезпечити безперешкодний доступ клієнтів ПриватБанку до банківських послуг.

"Очищення банківського сектору України – це важлива складова більш широких зусиль із проведення реформ. Ми і надалі розраховуємо підтримувати Україну та вести спільну роботу для забезпечення макроекономічної стабільності, покращення інвестиційного клімату та допомоги народові України у його поступі на шляху до економічного процвітання", - наголошується також у документі.

ПриватБанк: Порошенко обговорив ситуацію з президентом ЄБРР

19.12.2016 17:57

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Сумою Чакрабарті.

Як повідомляє прес-служба глави держави, у ході розмови президент ЄБРР підтримав рішення про передачу ПриватБанку у власність держави.

"Ми вважаємо правильним та сміливим Ваше рішення його націоналізувати і готові надати всю необхідну допомогу", - заявив Чакрабарті.

Президент ЄБРР також високо оцінив дії української влади на шляху до очищення банківської системи та впровадження реформ у країні.

У Приваті інвентаризують кошти і залишки на рахунках клієнтів

19.12.2016 17:03

У відділеннях ПриватБанку проводиться інвентаризація залишків на рахунках клієнтів і грошових коштів для забезпечення передачі банку державі і гарантування безперебійної роботи ПриватБанку в подальшому.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Зазначається, що здійснюється все необхідне для переходу банку до державної власності в максимально короткі терміни.

При цьому всі служби, структурні підрозділи ПриватБанку працюють у штатному режимі.

"Головний офіс і всі служби, структурні підрозділи ПриватБанку працюють у штатному режимі, забезпечуючи безперебійну роботу всіх послуг і сервісів ПриватБанку. Представники ПриватБанку і Національного банку працюють спільно над реалізацією поставлених завдань", - йдеться в заяві прес-служби банку.

У Миколаєві не працює більшість банкоматів ПриватБанку, біля робочих - черги

19.12.2016 16:59

У Миколаєві 19 грудня не працює більшість банкоматів ПриватБанку. Там, де ще є гроші, стоять чималі черги - 20-30 людей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як розповідають клієнти банку, зняти кошти можна лише у небагатьох банкоматах, вистоявши величезну чергу.

Ще зранку не працювали банкомати у торгових центрах, магазинах тощо. Натомість при відділеннях банку кошти у банкоматах були, але вже у другій половині дня ситуація різко змінилася, коли люди кинулися знімати свої кошти.

Наприклад, біля центрального офісу банку у Миколаєві по вул. Фрунзе з семи банкоматів працює тільки один. До нього вишикувалося понад 25 людей. При цьому сам офіс не працює.

Фонду гарантування треба три дні для передачі Привату в Мінфін - джерело

19.12.2016 16:52

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) планує підготувати ПАТ КБ «Приватбанк» до передачі у власність Міністерству фінансів протягом трьох днів.

Про це Укрінформу повідомило джерело на фінансовому ринку.

«Через три дні банк має бути передано Міністерству фінансів», - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, зараз у Дніпрі працює тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів фізосіб під керівництвом Наталії Соловйової. «У неї входять до 35 осіб», - уточнив співрозмовник.

Всього в антикризовій команді, яка складається з представників різних держінститутів і кризових менеджерів, близько 100 осіб.

Клієнти Приватбанку побили добовий рекорд: з банкоматів зняли 2 мільярди

19.12.2016 16:47

За добу побито рекорд з обсягу коштів, знятих із банкоматів ПриватБанку, – 2 млрд грн. 

Про це на прес-конференції в Дніпрі повідомив голова правління банку Олександр Дубілет, інформує Радіо Свобода.

За його словами, такого не було навіть в період воєнних дій на Донбасі, тоді щодоби клієнти загалом знімали готівку з банкоматів в обсязі близько 1,7-1,8 млрд грн.

«Ми виконали всі платежі, ми зарядили всі банкомати. Банкомати продовжують працювати», – заявив він.

Представник банку зазначив, що «інформаційна атака, яка пішла на банк в останні два тижні», багато в чому вплинула на поведінку банку й на рішення про націоналізацію.

Водночас він не відповів прямо на уточнювальне запитання журналістів, про яку саме «інформаційну атаку» йдеться і з боку кого.

«Що далі? Як ми це собі бачимо? Я був на нараді в Кабінеті міністрів у суботу, яку проводив прем’єр-міністр, і від імені менеджменту й акціонерів запевнив, що ми зробимо процес передання управління якомога безболіснішим і природним. Звичайно, зовсім безшовним його зробити не вийде, та у нас і досвіду такого немає», – сказав Дубілет.

У Житомирі більшість банкоматів ПриватБанку не видають готівки, каси закриті

19.12.2016 16:32

У зв’язку націоналізацією ПриватБанку житомирські клієнти цієї кредитно-фінансової установи зазнають деяких незручностей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, станом на 15:00 у більшості банкоматів ПриватБанку у місті Житомирі вже не можна зняти готівку. Працівники банку радять знімати гроші у банкоматах інших кредитно-фінансових установ, або ж скористатися терміналом чи додатком «Приват24». 

Всі відділення ПриватБанку працюють, однак каси у них закриті, попередньо, до 20 грудня. Карткою банку у супермаркетах поки розрахуватися можна.

Дубілет запевняє, що всі проблеми клієнтів Приват вирішить на місці

19.12.2016 16:31

Екс-голова правління найбільшого банку в Україні «Приватбанк» Олександр Дубілет переконаний, що попри велику кількість клієнтів колектив фінустанови впорається з усіма проблемами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У банку, в якому обслуговуються 18 мільйонів клієнтів-фізичних осіб, звичайно можуть бути будь-які ексцеси на тлі цього переходу. І будь-яке блокування картки, або банкомат щось "з'їв" або не додав - це вже переростає у проблему вселенського масштабу. Ми всі ці питання вирішимо. Все на місці. Кол-центри працюють, усі системи працюють", - сказав Дубілет.

Він зазначив, що на сьогодні йому не відомо, щоб хтось відчув якусь проблему.

"Сьогодні я не бачу якихось проблем для клієнтів. Вони (проблеми - ред.) можуть виникнути, але на сьогодні я їх не бачу", - підкреслив банкір.

Дубілет зазначив, що процес передачі управління намагаються зробити якомога безболісним і природним. "Звичайно, безшовним його зробити зовсім не вийде, та у нас і досвіду такого немає, але ми постараємося, щоб це відбулося майже безшовно", - зазначив він.

У Dragon Capital назвали умову, за якої ситуація з Приватом не вплине на економіку

19.12.2016 16:09

Якщо не буде значного відтоку депозитів з ПриватБанку, додаткового тиску на валютний курс та інфляцію бути не повинно.

Про це заявила головний економіст інвестиційної компанії Dragon Capital Олена Бєлан у коментарі "Новому времени".

Вона наголосила, що попри те, що держава внесе в націоналізований банк від 116 до 148 млрд грн, ці кошти вноситимуться у вигляді державних облігацій (ОВДП).

"Важливо відзначити, що вносяться саме облігації, а не "живі гроші". Банк зможе їх монетизувати в НБУ, тобто, отримати гривню, тільки якщо почнеться різкий відтік депозитів і банку потрібна буде додаткова ліквідність. Іншими словами, при націоналізації банку автоматичного вливання гривні в економіку не відбувається і додаткового тиску на валютний курс та інфляцію через входження держави в банк бути не повинно, якщо не буде значного відтоку депозитів", - зазначила вона.

Експерт також звернула увагу, що загальний випуск ОВДП відповідає близько 4,4-5,6% ВВП 2017 року, і підвищить борг до ВВП, за нашими оцінками, до 85%. Проте, за словами Бєлан, закон про держбюджет на 2016 рік дозволяє Міністерству фінансів випускати додаткові ОВДП для рекапіталізації банків, перевищуючи заплановані обсяги випуску держпаперів для фінансування дефіциту бюджету. Така ж норма міститься в проекті бюджету на 2017 рік, який буде розглядатися парламентом у другому читанні на цьому тижні.

На думку експерта, націоналізацією ПриватБанку практично завершується очищення банківської системи від нежиттєздатних банків.

"Націоналізацією ПриватБанку практично завершується очищення банківської системи від нежиттєздатних банків. Націоналізований банк, найімовірніше, буде проводити менш агресивне залучення депозитів і буде поступово знижувати депозитні ставки, що в цілому призведе до здешевлення ресурсів для банківської системи і прискорить зниження кредитних ставок. Крім того, націоналізація наближає Україну до наступного траншу МВФ, що позитивно позначиться на економіці", - підсумувала Бєлан.

Кубів розповів, як працюють картки Привату

19.12.2016 16:03

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів запевнив, що картки ПриватБанку приватних фізичних осіб працюють.

Про це він сказав після засідання Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Картки приватних фізичних осіб працюють і не тільки в Приватбанку, а й в інших банках, які мають кореспондентські рахунки", - сказав Кубів.

У НБУ запевнили, що банківська система працює у стабільному режимі, у відділеннях ПриватБанку немає напливу клієнтів, а всі відділення банку працюють у штатному режимі.

У Запоріжжі ПриватБанк працює в штатному режимі

19.12.2016 15:50

У Запоріжжі сьогодні, 19 грудня, ПриватБанк працює в штатному режимі: відділення відкриті і обслуговують клієнтів, система «Приват-24» функціонує, у банкоматах є кошти, картки банку приймаються до оплати в торговельних мережах.

Водночас, як повідомляє кореспондент Укрінформу, у відділеннях банку ажіотаж: черги в каси і до співробітників банку, що створює в приміщеннях нервову обстановку, але явного впливу  на роботу відділень з обслуговування клієнтів  не чинить.

У невеликих відділеннях людей, які бажають зняти кошти або розірвати договори,  так багато, що вони практично повністю заповнені клієнтами. Через черги обстановка досить розжарена, але видимих проблем у роботі банку немає.

Читайте також: ЄБРР може отримати частку в ПриватБанку

Картки ПриватБанку без проблем і додаткових складнощів приймаються до оплати в торговельних мережах, зокрема в супермаркетах «Сільпо» і «Добра крамниця». У банкоматах «ПриватБанку» кошти також є і видаються.

Лагард прокоментувала націоналізацію ПриватБанку

19.12.2016 15:29

Рішення про націоналізацію ПриватБанку є важливим для забезпечення фінансової стабільності в Україні.

Про це йдеться у заяві директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, поширеній у понеділок МВФ.

"Сьогоднішнє рішення української влади націоналізувати ПриватБанк є важливим кроком в її зусиллях щодо збереження фінансової стабільності. Це рішення було ухвалене з метою забезпечення стійкого функціонування банку, враховуючи його системоутворюючу роль у фінансовій системі України, а також з огляду на недостатні зусилля з підкріплення рівня достатності капіталу упродовж останніх місяців", - наголошується у заяві.

Лагард підкреслила, що для підтримки суспільної довіри до української банківської системи та її зміцнення суттєве значення має забезпечення відповідності всіх банків, які працюють в Україні, вимогам достатності капіталу і регуляторним вимогам.

За словами директора-розпорядника МВФ, на даному етапі важливо, щоб процес націоналізації супроводжувався рішучими зусиллями для максимального погашення кредитів пов’язаних сторін, а також призначенням незалежної управлінської команди для відновлення життєздатності банку, а також мінімізацією витрат держави і платників податків відповідно до українського законодавства та кращої міжнародної практики.

Лагард запевнила, що "МВФ продовжуватиме підтримувати Україну в її зусиллях зі створення сильних інститутів, підвищення прозорості та просування структурних реформ, які мають вирішальне значення для досягнення міцного і стійкого економічного зростання".

У Чернівцях готівки у банкоматах ПриватБанку вистачає, масових черг немає

19.12.2016 15:27

У Чернівцях поблизу банкоматів ПриватБанку час від часу утворюються незначні черги, але ажіотажу немає.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, чимало людей просто перевіряють баланс своїх рахунків. Це, зокрема, студенти та молодь, в яких на балансі невеликі суми.

У керівництві фінустанови запевняють, що у банкоматах грошей достатньо. Також безперебійно працює інтернет-система «Приват24».

Дубілет розповів про перше доручення нового очільника Привату

19.12.2016 15:14

Екс-голова правління Приватбанку Дмитро Дубілет заявив, що новий очільник фінустанови Олександр Шлапак ефективно розпочав роботу і колектив його підтримає.

Таку думку висловив на брифінгу заявив, повідомляє Укрінформ.

«Головою правління став пан Шлапак. Я розмовляв з ним в суботу, він дуже досвідчений менеджер. Олександр Віталійович працював у Приватбанку, був керівником львівського регіонального управління», - зазначив Дубілет.

На його думку, Шлапака підтримуватимуть у банку.

«Він швидко, ефективно почав роботу. Перший дзвінок: він попросив організувати взаємодію після рішення про переведення зарплатного проекту до ПриватБанку», - додав Дубілет.

ЄБРР може отримати частку в ПриватБанку

19.12.2016 15:12

Європейський банк реконструкції і розвитку після рекапіталізації ПриватБанку може отримати частку в ньому.

Про це заявив регіональний керівник ЄБРР Френсіс Мейлідж, передає Reuters.

"Коли прийде час, ми оцінюватимемо розвиток відносин з установою, зокрема у сфері надання позик або інвестицій у акційний капітал", - пояснив Мейлідж.

Він висловив переконання, що залежно від обставин, такі наміри можуть бути реалізовані  вже наступного року.

"Якщо все піде добре, ми можемо почати розглядати це питання у 2017 році. Якщо ж ні, то пізніше", - сказав Мейлідж.

У Нацбанку запевняють, що банківська система працює стабільно

19.12.2016 14:54

Банківська система працює стабільно, у відділеннях Приватбанку немає надзвичайного напливу клієнтів.

Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Національного банку Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Представники кризової команди працюють в усіх територіальних відділеннях банку, де здійснюється перерахунок каси, для того щоб ми вивели баланс, звірили залишки та передали банк новому власнику в особі Міністерства фінансів», - сказав Смолій.

За його словами, не спостерігається надзвичайної клієнтської активності.

«Всі відділення банку працюють у штатному режимі. Національний банк забезпечить ліквідність як готівкову, так і безготівкову. Я мав розмову з головами правління з інших комерційних банків, вони також відмічають стабільність в роботі банківської системи», - додав Смолій. 

Націоналізація Приватбанку: У Дніпрі натовп штурмує банкомати

19.12.2016 14:28

Новина про націоналізацію ПриватБанку спровокувала хвилю паніки серед дніпровців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відділення банку працюють, але вони заповнені народом, люди скаржаться, що чекають вже близько 3 годин, але персонал знаходиться на терміновій нараді. Працює тільки одна з двох кас, термінали самообслуговування не функціонують. Натовп штурмує банкомати, намагаючись зняти гроші з карток. Черги стоять і до терміналів самообслуговування. Не всі відвідувачі вміють користуватися терміналами, але у відділенні не вистачає персоналу, щоб надати їм допомогу. Багато людей намагаються обнулити рахунки і закрити карти.

Банкомати, встановлені в супермаркеті «Варус», висвічують напис, що гроші закінчилися.

У мережі «АТБ» сьогодні термінали не працюють, просять розраховуватися готівкою.

У соцмережах клієнти банку розповідають, що послуга Приват24 доступна, завдяки їй можна, приміром, поповнити мобільні телефони. Також карткою можна розплатитися в  «Пузатій хаті», без проблем заправитися на заправці  WOG.

Нацбанк не побачив надактивності у роботі відділень Привату

19.12.2016 14:27

Незвичайної активності у роботі відділень ПриватБанку у понеділок, 19 грудня, не спостерігається.

Про це на брифінгу у Дніпрі сказав перший заступник голови Нацбанку Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я з самого ранку знаходжуся в приміщенні Приватбанку.... Ми не бачимо сьогодні якоїсь клієнтської надактивності, яка би відрізнялася від роботи у звичайні дні. Всі відділення банку працюють у штатному режимі", - зазначив посадовець.

За його словами, інші спостерігачі теж відзначають стабільність роботи банківської системи.

Націоналізація ПриватБанку: на Закарпатті - без особливих пристрастей

19.12.2016 14:12

В Ужгороді та Мукачевому відкриті відділення та каси ПриватБанку, там приймають платежі. Також достатньо готівки в банкоматах – можна зняти суми до 5 тисяч гривень. «Висить» система «приват 24» - через неї важко провести будь-які платежі, також не можна купити валюту.

Про це повідомляє кореспондент із місця подій.

Станом на 13 годину дня на Закарпатті через оголошену націоналізацію ПриватБанку ажіотажу не спостерігається. Немає великих черг біля банкоматів – в центрі Ужгорода та Мукачевого можливі черги, але на периферії міст можна майже без черг зняти потрібну суму – до 5 тисяч гривень в одні руки.

Відділення банків працюють, там людно через те, що "висить" система "Приват24", чимало людей не змогли вчасно оплатити комунальні послуги, тому наразі стоять в чергах біля кас. Для багатьох вирішення питання нагальне, бо завтра 20 число – крайній строк оплати.

Каси працюють, приймають та проводять платежі. Валюту від громадян приймають: на Закарпаття зараз масово повертаються заробітчани, які здають зароблені за кордоном гроші. 

Комітет ВР підганяє з процесом передачі Привату в держвласність

19.12.2016 14:03

Усі процеси, пов'язані з націоналізацією ПАТ "ПриватБанк", мають відбутися якнайшвидше.

Про це заявив голова Комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали спільне рішення уряду і Нацбанку. Було б краще, якби ці проблеми були вирішені за активної участі самих акціонерів. Але маємо, що маємо. Я вважаю, що для всієї економіки надзвичайно важливо, щоб ці питання націоналізації були прискорені, відбулись швидко і без якихось зайвих втрат для самих акціонерів, для самих українців", - сказав Рибалка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-