Клієнти Приватбанку побили добовий рекорд: з банкоматів зняли 2 мільярди

Клієнти Приватбанку побили добовий рекорд: з банкоматів зняли 2 мільярди

Укрінформ
За добу побито рекорд з обсягу коштів, знятих із банкоматів ПриватБанку, – 2 млрд грн. 

Про це на прес-конференції в Дніпрі повідомив голова правління банку Олександр Дубілет, інформує Радіо Свобода.

За його словами, такого не було навіть в період воєнних дій на Донбасі, тоді щодоби клієнти загалом знімали готівку з банкоматів в обсязі близько 1,7-1,8 млрд грн.

«Ми виконали всі платежі, ми зарядили всі банкомати. Банкомати продовжують працювати», – заявив він.

Представник банку зазначив, що «інформаційна атака, яка пішла на банк в останні два тижні», багато в чому вплинула на поведінку банку й на рішення про націоналізацію.

Водночас він не відповів прямо на уточнювальне запитання журналістів, про яку саме «інформаційну атаку» йдеться і з боку кого.

«Що далі? Як ми це собі бачимо? Я був на нараді в Кабінеті міністрів у суботу, яку проводив прем’єр-міністр, і від імені менеджменту й акціонерів запевнив, що ми зробимо процес передання управління якомога безболіснішим і природним. Звичайно, зовсім безшовним його зробити не вийде, та у нас і досвіду такого немає», – сказав Дубілет.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 18 грудня ухвалив рішення передати в 100-відсоткову державну власність найбільший в Україні банк ПриватБанк.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що рішенням про націоналізацію ПриватБанку вдалося захистити майже 20 млн громадян України, які були клієнтами цього банку, зокрема, понад 3 млн пенсіонерів, понад 500 тис. студентів і 1,6 млн соціально незахищених громадян, понад 3,5 млн зарплатних рахунків.

Сьогодні також Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект «Про банки й банківську діяльність» щодо «посилення захисту вкладників ПриватБанку. Порошенко наголосив, що держава «гарантує клієнтам ПриватБанку недоторканність і цілісність їхніх грошей». Він також закликав клієнтів ПриватБанку зберігати спокій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-