ПриватБанк: Лагард розповіла, про що говорила з Порошенком

ПриватБанк: Лагард розповіла, про що говорила з Порошенком

Укрінформ
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард у телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенком у понеділок привітала рішення щодо націоналізації ПриватБанку та запевнила в подальшій підтримці України з боку МВФ.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій міжнародною фінансовою структурою за результатами розмови двох лідерів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я поговорила з Президентом Порошенком сьогодні, щоб висловити йому позитивну оцінку щодо рішення націоналізувати ПриватБанк", - зауважила Лагард.

Вона назвала це рішення "важливим кроком уперед" у зусиллях влади з оздоровлення банківської системи і забезпечення фінансової стабільності.

"Я також запевнила його, що МВФ продовжуватиме підтримку України в її зусиллях зі збереження макроекономічної стабільності та просування реформ, спрямованих на досягнення міцного і стійкого економічного зростання", - зауважила глава МВФ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в понеділок Крістін Лагард оприлюднила офіційну заяву з приводу націоналізації ПриватБанку. За словами глави Фонду, це рішення було ухвалене з метою забезпечення сталого функціонування банку, враховуючи його системоутворюючу роль у фінансовій системі України, а також з огляду на недостатні зусилля з підкріплення рівня достатності капіталу упродовж останніх місяців.

Лагард також підкреслила, що для підтримки суспільної довіри до української банківської системи та її зміцнення суттєве значення має забезпечення відповідності всіх банків, які працюють в Україні, вимогам достатності капіталу і регуляторним вимогам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-