Лагард прокоментувала націоналізацію ПриватБанку

Лагард прокоментувала націоналізацію ПриватБанку

Укрінформ
Рішення про націоналізацію ПриватБанку є важливим для забезпечення фінансової стабільності в Україні.

Про це йдеться у заяві директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, поширеній у понеділок МВФ.

"Сьогоднішнє рішення української влади націоналізувати ПриватБанк є важливим кроком в її зусиллях щодо збереження фінансової стабільності. Це рішення було ухвалене з метою забезпечення стійкого функціонування банку, враховуючи його системоутворюючу роль у фінансовій системі України, а також з огляду на недостатні зусилля з підкріплення рівня достатності капіталу упродовж останніх місяців", - наголошується у заяві.

Лагард підкреслила, що для підтримки суспільної довіри до української банківської системи та її зміцнення суттєве значення має забезпечення відповідності всіх банків, які працюють в Україні, вимогам достатності капіталу і регуляторним вимогам.

За словами директора-розпорядника МВФ, на даному етапі важливо, щоб процес націоналізації супроводжувався рішучими зусиллями для максимального погашення кредитів пов’язаних сторін, а також призначенням незалежної управлінської команди для відновлення життєздатності банку, а також мінімізацією витрат держави і платників податків відповідно до українського законодавства та кращої міжнародної практики.

Лагард запевнила, що "МВФ продовжуватиме підтримувати Україну в її зусиллях зі створення сильних інститутів, підвищення прозорості та просування структурних реформ, які мають вирішальне значення для досягнення міцного і стійкого економічного зростання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-