Фонду гарантування треба три дні для передачі Привату в Мінфін - джерело

Фонду гарантування треба три дні для передачі Привату в Мінфін - джерело

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) планує підготувати ПАТ КБ «Приватбанк» до передачі у власність Міністерству фінансів протягом трьох днів.

Про це Укрінформу повідомило джерело на фінансовому ринку.

«Через три дні банк має бути передано Міністерству фінансів», - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, зараз у Дніпрі працює тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів фізосіб під керівництвом Наталії Соловйової. «У неї входять до 35 осіб», - уточнив співрозмовник.

Всього в антикризовій команді, яка складається з представників різних держінститутів і кризових менеджерів, близько 100 осіб.

Як раніше повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк, уряд збирається виділити гроші на стабілізацію банку. Дефіцит банку 148 млрд грн покриватиметься в кілька етапів. На першому - Мінфін випустить облігації внутрішньої держпозики на 43 млрд грн. Потім буде випущено іншу суму.

Нагадаємо, 19 грудня голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила про те, що Приватбанк віднесено до категорії неплатоспроможних. За її словами, 97% корпоративного портфеля банку, обсягом 150 мільярдів гривень - це кредити, видані пов'язаним з акціонерами компаніям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-