"Транзитна війна" РФ: Україна посилила кордон з Білоруссю

Укрінформ
Через введення Росією нового режиму транзиту вантажів до Казахстану (через Білорусь) Держприкордонслужба вжила додаткових заходів, зокрема, відбулося посилення пунктів пропуску на українсько-білоруському кордоні.

Про це повідомила прес-служба ДПСУ.

"У зв'язку з призупиненням Росією з 1 січня 2016 року дії Договору про зону вільної торгівлі стосовно України, російською стороною введено новий режим транзиту, зокрема з території України не пропускаються будь-які вантажі, що слідують транзитом через РФ до Казахстану. Крім того, Росією визначені транзитні маршрути до Казахстану тільки з території Республіки Білорусь та відповідні пункти пропуску на кордоні з Білоруссю та Казахстаном", - йдеться у повідомленні.

Враховуючи дану інформацію та можливе збільшення кількості вантажних транспортних засобів, адміністрація ДПСУ вжила своєчасних додаткових заходів. "Зокрема, на українсько-білоруському кордоні відбулося посилення пунктів пропуску і у взаємодії з Державною фіскальною службою забезпечено ритмічний пропуск через кордон вантажних автомобілів та товарів", - повідомили прикордонники.

Крім того, по всій ділянці державного кордону з метою недопущення соціальної напруги та накопичення вантажівок "проводиться відповідна роз'яснювальна робота серед водіїв та перевізників про зміни, пов'язані з переміщенням територією РФ транзитних вантажів".

Як повідомлялося, РФ з 1 січня 2016 року почала оподатковувати імпорт українських товарів до РФ, а також ввела заборону щодо ввезення продовольчих товарів, що потрапили під ембарго. Також РФ розпочала "транзитну війну", повністю заборонивши транзит своєю територією українських товарів до третіх країн.

Зокрема, президент РФ Путін прийняв указ, згідно з яким "міжнародні транзитні автомобільні й залізничні перевезення вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію РФ здійснюються лише з території Республіки Білорусь за умови застосування до вантажних приміщень (відсіків) транспортних засобів і залізничного рухомого складу, приміщень, ємностей та інших місць, в яких знаходяться або можуть знаходитися товари, засобів ідентифікації (пломб)".

Тепер перевезення можуть здійснюватися лише з території Білорусі за умови застосування до вантажних приміщень засобів ідентифікації, що в тому числі функціонують на основі системи ГЛОНАСС. Також російська сторона прийняла рішення, що накладення пломб проводитиметься при в'їзді на територію РФ, водії зобов'язані будуть отримати облікові талони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-