У Нафтогазі прокоментували

У Нафтогазі прокоментували "комунальну розстрочку" для населення

Укрінформ
Рішення про продаж газу населенню через облгази та підприємства теплокомуненерго вимагає від уряду пошуку механізмів для балансування НАК «Нафтогаз України».

На цьому наголосив на прес-конференції головний комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчорашнє рішення було для мене сюрпризом. Мені цікаво, який механізм цього рішення. На нас повинні покласти обов’язки продавати газ у розстрочку. Ми не продаємо газ безпосередньо населенню, ми продаємо його облгазам та ТКЕ. Якщо на нас покладуть зобов’язання надавати розстрочку цим підприємствам, то питання перше, чи було це погоджено з секретаріатом ЄС, друге питання – чим це буде балансовано», - сказав Вітренко.

За його словами, якщо це не буде нічим балансовано, то у Нафтогазу виникнуть проблеми.

«Я не зможу домовитися з європейськими постачальниками про закупівлю газу у розстрочку. З іншого боку, є кредит Світового банку. Певні варіанти балансування ситуації є. Але які будуть застосовані – ми не знаємо», - зазначив Вітренко.

Нагадаємо, 19 жовтня Кабінет міністрів схвалив рішення, відповідно до якого споживачі, які не мають субсидії, зможуть за заявкою оплачувати опалення у розстрочку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-