Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ зустрівся з українцями Естонії

Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ зустрівся з українцями Естонії

Фото
Укрінформ
Голова Пасторально-міграційного відділу Української греко-католицької церкви владика Степан Сус завітав до Центру української культури в Таллінні, де поспілкувався з керівниками українських діаспорних організацій в Естонії.

Про це розказав кореспонденту Укрінформу керівник ЦУК Анатолій Лютюк.

«Я ознайомив Владику з роботою Центру, з практикою щоденної молитви за природу в нашій каплиці Матері Божої покровительки землі Естонії. Це також популяризує папську енцикліку Laudato Si (енцикліка Папи Франциска 2015 року присвячена проблемам захисту навколишнього середовища, – ред.). Розповів про катехизацію іграшками», – ділиться Лютюк.

Він розказав гостю про створені в Центрі української культури за його керівництвом книги «Казка про коника», «Книга Добра», які були передані на зберігання в найбільші бібліотеки світу, в тому числі бібліотеку Ватикану, про створювані зараз книги «Пісня Марії», «Поетична червона книжка Естонії».

Керівник Центру української культури повідав голові Пасторально-міграційного відділу УГКЦ про естонську гуманітарну допомогу Україні, про подальші плани та проблеми, з якими стикається його колектив під час реалізації різних проєктів.

Також під час цієї зустрічі голова Конгресу українців Естонії Віра Коник розказала владиці Степану про роботу КУЕ. Своєю чергою Лілія Іванченко ознайомила його з роботою очолюваного нею Союзу українок Естонії.

Нагадаємо, в Естонії з нагоди святкування 30-ї річниці незалежності України у приміщенні Державної естонської філармонії у Таллінні відбувся великий гала-концерт за участі значної кількості творчих колективів української громади.

Фото: Центр української культури в Таллінні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-