В Оттаві відзначили День Збройних Сил України

В Оттаві відзначили День Збройних Сил України

Фото
Укрінформ
У столиці Канади пройшов урочистий прийом з нагоди Дня Збройних Сил України.

Захід відбувся у одному із престижних залів Канадського музею історії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Не секрет, що Україна нині перебуває у небезпеці. Хоробрі військові ЗСУ воюють - навіть сьогодні - за захист Батьківщини та народу. Ми думаємо та молимося за них”, - сказав під час свого виступу директор департаменту зв’язків із громадськістю міністерства оборони Канади Джо де Мора.

Він наголосив, що сучасні Збройні Сили України - дуже професійні і володіють цінним досвідом, який канадські партнери радо переймають.

У свою чергу посол України у Канаді Андрій Шевченко подякував канадським військовим, які допомагають Україні підвищити боєздатність, навчаючи українських воїнів навичкам сучасного бою в рамках операції UNIFIER, куруючи військову поліцію, та надаючи консультації стосовно реформування на вищому рівні.

Під час прийому було також організовано виставку ікон, зображених на кришках від ящиків з боєприпасами. "Це показує, що українці йдуть у вимушений бій із богом в серці", - пояснив український військовий аташе полковник Віктор Сіромаха. 

Читайте також: В Укрінформі нагородили "Сталевими хрестами" 32 героїв АТО

Загалом запрошення на прийом отримали близько сотні осіб, серед яких, окрім членів дипломатичного корпусу, депутатів та представників оборонних відомств різних країн, були також члени місцевої української громади.

Як відомо, з 2015 року близько 200 канадських військовослужбовців навчають навичкам сучасного бою членів ЗСУ в рамках тренувальної місії UNIFIER. За три роки через канадське навчання пройшло більше 10000 українських військових. Чинний мандат місії завершується у березні наступного року. Україна уже зробила запит на її продовження.

Фото Максима Наливайка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-