Світове українство закликає міжнародну спільноту посилити санкції проти РФ

Світове українство закликає міжнародну спільноту посилити санкції проти РФ

Укрінформ
Міжнародній спільноті варто використовувати всі важелі впливу на Росію, зокрема посилити проти неї санкції, для підтримки захисту територіальної цілісності України та звільнення українських політв’язнів Кремля.

На цьому наголосив президент Світового конгресу українців Євген Чолій під час свого виступу на Варшавському безпековому форумі-2018, повідомляє прес-служба СКУ.

"Він закликав міжнародне співтовариство використовувати всі дипломатичні і економічні важелі для підтримки України в захисті своєї територіальної цілісності та звільнення більше ніж 70 українських політв’язнів Кремля і 100 заручників на Сході України", - йдеться у повідомленні.

В організації додали, що в цьому контексті Чолій спонукав міжнародну спільноту посилити режим санкцій проти РФ, у тому числі виключити Росію з фінансової мережі SWIFT та прийняти і застосувати закони типу Магницького за грубі порушення людських прав.

Також президент СКУ закликав Захід виробити "активну, упереджуючу стратегію щодо України, замість пасивної реактивної стратегії".

Крім того, у ході зустрічей з польськими високопосадовцями та громадянським суспільством Чолій заторкнув питання про спільні історичні рани українського і польського народів та закликав до їхнього конструктивного розв’язання. Зокрема, він закликав польські владні структури припинити всі дії проти голови Українського товариства у Любліні Григорія Купріяновича за його виступ під час відкриття Сагринського Меморіалу пам’яті 8 липня 2018 році. 

Як повідомляв Укрінформ, 24-26 жовтня президент СКУ Євген Чолій здійснив робочий візит до Варшави, де, зокрема, виступив на Варшавському безпековому форумі-2018. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-