Ювілейну монету

Ювілейну монету "50 років Світовому конгресу українців" тепер можна придбати у США і Канаді

Укрінформ
Пам’ятну монету, присвячену 50-літтю Світового конгресу українців, тепер можна придбати у США та Канаді.

Про це повідомляє прес-служба СКУ.

"Пам’ятну монету, присвячену 50-літтю Світового конгресу українців (СКУ), яку Національний банк України (НБУ) ввів у обіг обмеженим тиражем, тепер можна придбати за $10 у США", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час презентації цієї монети начальник відділу нумізматичної продукції та маркетингу Департаменту грошового обігу НБУ Тамара Лошманова заявила: "Високою метою діяльності Світового конгресу українців є поширення на планеті принципів демократії, захист прав людини, підтримка незалежності, територіальної цілісності, національної ідентичності та економічного розвитку України – духовної Батьківщини українців, які проживають за її межами. Тож Національний банк вшанував діяльність Світового конгресу українців, відкарбувавши пам’ятну монету на честь його півстолітнього ювілею".

Як відомо, на аверсі цієї ювілейної монети номіналом 5 гривень, на фоні стилізованого зображення Землі, розміщено стилізоване під вишивку дерево життя, а на реверсі, на дзеркальному тлі, – стилізоване зображення снопа з перевеслом, що символізує об’єднуючу та гуртуючу діяльність СКУ.

Авторами ескізів цієї монети є Володимир Таран, Олександр Харук і Сергій Харук, а також Віталій Андріянов, який зробив її програмне моделювання.

У Канаді монету можна придбати за такими адресами:

Головний офіс СКУ: 145 Evans Avenue, Suite 207, Toronto ON M8Z 5X8, тел. +1 416-323-3020.

Відділи Української Kредитової Спілки (на веб-сайті Української Кредитової Спілки можна знайти відділ за місцем проживання).

Українська Народна Каса Дежарден: 3250, rue Beaubien Est Montréal, Québec H1X 3C9, тел. +1 514-727-9456.

У США монету можна придбати за такими адресами:

Український музей: 222 East 6th Street, New York, NY 10003, Tel. +1 212-228-0110.

Український Конгресовий Комітет Америки: 203 2nd Ave, New York, NY 10003, USA. Teл. +1 212-228-6840або e-пошта: tolexy@ucca.org

Монету також можна замовити у Головному офісі СКУ електронною поштою uwc@ukrainianworldcongress.org, вказавши ім’я і прізвище, адресу та телефон.

Нагадаємо, Національний банк України 26 грудня 2017 року випустив пам'ятну монету "50 років Світовому конгресу українців" номіналом у 5 гривень та тиражем у 35 тисяч штук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-