У Вінниці стартує мистецька

У Вінниці стартує мистецька "RE:ВІЗІЯ 2019"

Фото
Укрінформ
У Вінниці у вівторок стартує триденний мультидисциплінарний мистецький проект "RE:ВІЗІЯ 2019".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив співкоординатор проекту - голова ГО "Лабораторія актуальної творчості" Олександр Нікітюк.

"Проект проводиться вже удев’яте. «RE:ВІЗІЯ 2019» - мультидисциплінарна, складається з різних фахових напрямків культури та мистецтв. Але головною завжди залишається експозиційна частина з головною умовою: показати те, що не мав шансу побачити вінницький глядач. Наприклад, цього року він відкривається персональним візуальним проектом художниці Іри Озаринської (Ozi)(Одеса-Венеція) під назвою «Базар. Ринок. Майдан». Вона представляє формат виставка-скетч-роздуми з формулою продавець-товар-покупець і є частиною процесу роботи над ним (work in progress). Тобто, авторка вважає за краще іноді виставляти свої проекти на якомусь етапі його створення, а глядачі допомагають розвивати ідею далі або залишати її. Це прямий і реальний діалог: пропозиція теми, слів і фраз у графічних зображеннях", - повідомив Нікітюк.

За його словами, презентація і старт проекту відбудеться у вівторок у «Галереї ХХІ». А 27 – 28 березня там у ході «RE:ВІЗІЇ 2019» відбудеться цикл майстер-класів від художниці Надії Білокур (Суми) за напрямком light-art (створення картин з використанням флуорисцентних фарб).

Останньою ж подією проекту стане «Музична ревізія» за участі кращих вокалістів міста, солістів Вінницького естрадного оркестру «ВінБенд» та ансамблю скрипалів «Елегія».

Читайте також: Франківські актори проведуть "неСОН театральної ночі" у домашніх халатах

Мистецький проект «RE:ВІЗІЯ 2019» проводиться у Вінниці з 2011 року. За час існування в ньому брали участь відомі митці України та з-за кордону, такі як Віктор Сидоренко, Влодко Кауфман, Оксана Чепелик, Гліб Вишеславський, «Відкрита група», Інга Раубайте (Литва), що декларує високий рівень представленого контенту.

Фото: vezha.vn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-