Українсько-італійський фільм

Українсько-італійський фільм "Izi" - у TOП-10 кращих картин року в Італії

Укрінформ
За рейтингом найвпливовішої італійської газети La Repubblica, українсько-італійський фільм "Izi" режисера Андреа Маньяні увійшов у десятку найкращих картин поточного року в Італії.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Це перша офіційна копродукція України з Італією. І вона була створена за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії. Головну роль у фільмі виконав молодий італійський актор Нікола Ночелла, а одну з другорядних - легендарна акторка Барбара Буше. Помітну роль зіграв також український актор Остап Ступка", - ідеться в повідомленні.

Фільм був офіційно відібраний до конкурсу одного із найбільших міжнародних кінофестивалів світу - в Локарно (Швейцарія), де Ночеллу нагородили премією незалежних швейцарських критиків Boccalino d'Oro як найкращого актора.

Читайте також: Українсько-італійський фільм "Ізі" отримав Гран-прі на фестивалі у Франції

Також "Іzi" отримав Гран-прі 35-th Annecy Cinеma Italien - найбільшого фестивалю італійського кіно за межами Італії. Лауреати Гран-прі фестивалю обов'язково потрапляють в широкий прокат у Франції.

Далі були нагороди за найкращий дебютний фільм у конкурсі Fabrique du Cinema (премія аналітичного журналу італійської кіноіндустрії) та приз від молодого журі на ювілейному 40-му Фестивалі італійського кіно у Вільрю (Франція).

Крім того, стрічка брала участь у конкурсній програмі Бельгійського кінофестивалю в Остенді та Гельсінського міжнародного кінофестивалю.

У серпні 2017-го фільм вийшов у широкий прокат в Італії: місцевий дистриб'ютор компанія Tucker Film випустила стрічку в 34 містах і провела рекламний тур, в якому брали участь режисер Маньяні і актор Ночелла. 

14 вересня стрічка вийшла в широкий кінопрокат в Україні. За допомогою дистриб'юторської "Кінокомпанії ММD" її показали у 50 містах України. Рекламний тур фільму охопив Запоріжжя, Дніпро, Київ, Житомир, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Трускавець і Чернівці.

Ця драматична комедія розповідає про колись вправного гонщика на ім'я Ісідоро, котрий виграв 17 чемпіонатів на "Фомулі-3", тепер він став просто Ізі - мовчазним товстуном у депресії. Але життя підкидає йому можливість все змінити. Брат просить його перевезти тіло загиблого у нього на виробництві українця до кордону і передати труну кому треба. Змінитися герою вийде не просто і зовсім не легко. Але все, що не відбувається, - на краще!

Виробництво: Fresh Production Group, BartlebyFilm, PILGRIM film. Продюсери: Юлія Чернявська, Олег Щербина, Кіара Барбо, Андреа Маньяні, Массимо ді Рокко, Луїджі Наполеоні, Джанпаоло Сміралья, Стефано Бассо. Оператор: Дмитро Недря. Звукорежисери: Антон Бржестовський, Франческо Морозіні. Художники-постановники: Володимир Ольхов, Тиціана де Маріо. Композитор: Лука Чіют. Актори: Нікола Ночелла, Ліберо де Рієнцо, Барбара Буше, Остап Ступка, Вероніка Шостак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-