Українсько-італійський фільм

Українсько-італійський фільм "Ізі" отримав Гран-прі на фестивалі у Франції

Укрінформ
Українсько-італійський фільм "Ізі" режисера Андреа Маньяні отримав Гран-прі 35 Annecy Cinema Italien – найбільшого фестивалю італійського кіно за межами Італії.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Разом з нагородою лауреати Гран-прі фестивалю обов’язково потрапляють в широкий прокат у Франції. У випуску фестивальної газети, присвяченої лауреатам 35 Annecy Cinema Italien, "Ізі" називають ідеальним прикладом проголошених фестивалем програмних цілей. Веселий "роуд-муві", шлях якого веде з Італії до України, насамперед про відкриття самого себе через зустріч з іншою культурою. Таким чином, Гран-прі журі визнає за авторами оригінальність та виняткову уяву в підході до серйозної теми", - ідеться в повідомленні.

Фільм "Ізі" створений за підтримки Держкіно України українською компанією Fresh Production Group у співпраці з італійськими компаніями Bartlebyfilm та Pilgrim Film.

Читайте також: Героїв фільму «Сторожова Застава» зобразять на поштовій марці

Картина вийшла у прокат в Італії 31 серпня, а з 14 вересня - і в український прокат. Перед цим стрічка була відібрана до участі у фестивалі класу "А" в Локарно, де актор Нікола Ночелла отримав приз незалежних швейцарських кінокритиків за найкращу чоловічу роль. "Ізі" також показали на Бельгійському кінофестивалі в Остенді та Гельсінському міжнародному кінофестивалі. Фільм запрошений до участі у ще 10 кінофестивалях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-