Кінофестиваль документалок Lамpa.doc цьогоріч охопить 6 міст

Кінофестиваль документалок Lамpa.doc цьогоріч охопить 6 міст

Укрінформ
У луцькому замку Любарта 21 липня стартує фестиваль документальних фільмів Lampa.doc. Цьогоріч фестиваль пройде у 6 містах України. 

Про це заявила на брифінгу у вівторок голова фестивалю Наталія Красильникова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року фестиваль Lampa.doc, що відбувається просто неба, пройде вдруге. Ми розширили свою географію, і якщо минулого року він відбувся в Луцьку, Умані та Запоріжжі, то нині до цих міст долучилися Червоноград, Кропивницький та Житомир. Стартуємо в Луцьку 21 липня", - сказала Наталія Красильникова.

Вона зазначила, що у кожному з міст впродовж трьох днів буде показано програму документального кіно з 12 фільмів виробництва України та Польщі останніх двох років.

"З української програми маємо чудову шістку - 3 повнометражні фільми та 3 короткометражні. З повнометражних це "Jamala.UA" Анни Акулевич, "Виграти все" Дмитра Томашпольського, "Рідні" Віталія Манського. Із короткометражок нашим партнером є фестиваль "86" - і від них, зокрема, фільми "Гострий біль" та "Металурги". Всі фільми польської програми стануть українськими прем'єрами - це "Урок ходіння", "Варіація на віолончелі соло", "Три розмови про життя", "Тісні зв'язки", "Коли цей вітер вщухне",  документальна комедія "Перший поляк на Марсі", - розповіла Красильникова. 

За її словами, слідом за Луцьком (21 - 23 липня) фестиваль відбудеться у Червонограді (28 - 30 липня), Кропивницькому (11 - 13 серпня), Житомирі (18 - 20 серпня), Запоріжжі (25 - 27 серпня) та Умані (1-3 вересня).

Цього року  Lampa.doc матиме освітній блок, і в суботу-неділю на фестивалі проводитимуться популярні лекції з історії документалістики. Також плануються зустрічі з режисерами фільмів. 

Читайте також: На Одеському кінофесті покажуть фільм, що отримав головний приз у Каннах

Фестиваль Lampa.doc проходитиме за підтримки Держкіно, Інституту Адама Міцкевича (Польща), програми "Активні громадяни" від Британської ради в Україні спільно з Управлінням туризму та промоції міста Луцької міської ради. У кожному з міст-учасників фестиваль підтримують департаменти та управління культури, туризму і молоді.

Фото: Таблоїд Волині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-