Оголосили претендентів на Міжнародну премію Франка

Оголосили претендентів на Міжнародну премію Франка

Укрінформ
Попередній список претендентів на здобуття Міжнародної премії імені І. Франка у галузі соціально-гуманітарних наук та україністики 2017 року нараховує 20 робіт.

Про це заявив директор-розпорядник Міжнародного фонду Івана Франка Ігор Курус у п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі.

"В цьому році з 15 січня по 1 березня було подано 21 роботу з 16 університетів Австрії, Польщі, України та Ізраїлю. Охоплено 9 наукових дисциплін: право, мистецтвознавство, соціальна антропологія, історія, культурологія, історія релігії, історія України, суспільна географія, психологія. Роботи подані чотирма мовами: українською, англійською, польською та іврит", - сказав  Курус, водночас уточнивши, що одну з робіт одразу відхилили, оскільки вона була не наукова, а творча - збірка поезій.  

Він нагадав, що Міжнародна премія Івана Франка в цьому році вручатиметься вдруге. Вона унікальна тим, що це єдина в світі премія, яка об'єднує всю соціальну гуманітаристику. Премія має 2 номінації: за вагомі здобутки у галузі україністики та за вагомі здобутки у галузі соціально-гуманітарних наук. 

Курус зазначив, що в цьому році кількість претендентів збільшилася вдвічі - торік їх було 10. Також збільшилася кількість наукових дисциплін - торік їх було 6. Відповідно збільшилася кількість вузів - у 2016-му їх було 10. В минулому році претендентами були науковці з Іспанії, України і Грузії. 

"Вчені все більше дізнаються про Міжнародну премію імені Івана Франка. Вони будуть більше подавати своїх робіт, і конкуренція зростатиме. А відповідно - зростатиме рівень робіт", - підкреслив Курус. 

Директор-розпорядник фонду І.Франка також зазначив, що преміальний фонд премії формується за рахунок благодійних внесків від прихильників спадщини Івана Франка, і повідомив, що у 2017 році премія становить півмільйона гривень для двох номінацій.

"23-25 червня у Відні відбудеться засідання Міжнародного журі, яке з трьох претендентів у кожній з номінацій, що їх визначить Міжнародна рада експертів, обере лауреатів премії. Вручення премії відбудеться  27 серпня, у день народження Івана Франка", - сказав Курус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-