Адвокат заявляє, що у справі Джелялова є три таємні свідки від ФСБ

Адвокат заявляє, що у справі Джелялова є три таємні свідки від ФСБ

Укрінформ
У «справі» проти Нарімана Джелялова та братів Ахтемових проходять, як мінімум, три таємні свідки, яких ФСБ використовує у випадках, коли перед обвинуваченням стоїть політичне замовлення, а законні методи слідства відсутні.

Про це адвокат Микола Полозов повідомив під час онлайн-зустрічі з «Кримською солідарністю», підсумки якої опубліковано у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Таємних свідків органи ФСБ доволі часто застосовують у тих випадках, коли немає жодних реальних доказів, а кримінальну справу, оскільки це політичне замовлення, все-таки сфабрикувати необхідно. У цій справі щонайменше три засекречені свідки присутні, і, вочевидь, судячи з характеру показань, це лжесвідки», - повідомив Полозов.

Читайте також: Джелялов звинуватив російське правосуддя в упередженості та брехні

За його словами, ця «справа» цілком сфабрикована і сфальсифікована, в ній застосовуються ті самі технології, що і в багатьох інших кримінальних справах. Насамперед - тортури для отримання потрібних показань від обвинувачених.

Як нагадав адвокат, у п'ятницю, 21 січня, Джелялову та братам Ахтемовим вручили обвинувальний висновок. «Це означає, вочевидь, що попереднє судове слухання відбудеться протягом наступного тижня або за тиждень, тобто можна говорити про старт судового процесу. Цю справу розглядатиме Верховний «суд» Республіки Крим, саме до його підсудності належить це обвинувачення», - повідомив Полозов.

Полозов заявив, що є побоювання, що судові засідання у цій «справі» відбуватимуться у закритому режимі.

Читайте також: Прокуратура Криму скерувала до суду справу стосовно «судді» за незаконне засудження Умерова

«У нас є серйозне побоювання, що російська влада намагатиметься провести цей процес у закритому режимі... Мотивують це нібито тим, що необхідно забезпечити безпеку учасників судового процесу, хоча я не бачив жодного документа, де хтось з учасників заявляв про необхідність застосування заходів безпеки», - повідомив адвокат.

Як повідомлялося, 3 та 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також Азіза та Асана Ахтемових.

6 вересня районний «суд» у Сімферополі заарештував їх. Спочатку Джелялову висунули обвинувачення у пособництві в диверсії на газогоні в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення у вчинення диверсії у складі організованої групи (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) і незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, вчинені організованою групою (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялову висунули обвинувачення і в контрабанді вибухового пристрою.

Читайте також: «Суд» у Криму відмовив Єсипенку в порушенні справи через тортури

Асана Ахтемова звинувачують у диверсії, вчиненій групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин та контрабанді вибухових пристроїв.

22 грудня 2021 року Київський районний «суд» м. Сімферополь задовольнив клопотання слідчого ФСБ про продовження терміну тримання під вартою Нарімана Джелялова і братів Асана та Азіза Ахтемових до лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-