Джелялов звинуватив російське правосуддя в упередженості та брехні

Джелялов звинуватив російське правосуддя в упередженості та брехні

Фото
Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, перебуваючи під арештом у кримському СІЗО, зробив ще одну заяву, в якій звинуватив російське правосуддя у брехливості та порушенні основ конституційного ладу РФ.

Лист Нарімана Джелялова опублікував у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, повідомляє Укрінформ.

«Мене звинувачують у діянні, яке кримінальний кодекс відносить до злочинів проти засад конституційного ладу та безпеки держави. Проте, мені очевидно, що велику небезпеку для держави, яка не дотримується, але хоча б декларує демократичні цінності, несуть брехливе слідство і замовне «правосуддя», яке нехтує принципами неупередженості та об'єктивності, – написав Джелялов.

На його переконання, особи, покликані захищати конституційний лад РФ, «своїми злочинними діями» штовхають країну у прірву беззаконня.

Читайте також: Посольство США засудило рішення окупантів щодо арешту Джелялова та братів Ахтемових

«І при цьому судять мене – людину, яка засуджує агресію Росії щодо України та окупацію Криму», – заявив політв'язень.

Саме цей злочин Росії, вважає Джелялов, є сьогодні джерелом її проблем як усередині країни, так і за її межами.

«Лише засудивши справжніх винуватців своїх бід, Росія забезпечить власну безпеку», – констатував він.

Як повідомлялося, попереднє слідство у «справі» Нарімана Джеляла та братів Ахтемових завершилося. За 5 місяців з дня їхнього арешту ФСБ посилила і перекваліфікувала їм звинувачення, у «судах» Криму двічі подовжувався їхній арешт у СІЗО. «Справу» засекречено, судові засідання щодо подовження арешту відбуваються у закритому режимі — без ЗМІ та слухачів, а з адвокатів взяли підписку про нерозголошення. Наразі матеріали «справи» передано до так званої прокуратури, сторони готуються до судового розгляду.

Нагадаємо, 3 та 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також Азіза та Асана Ахтемових.

Читайте також: Окупанти тримають Джелялова у спецблоці для особливо небезпечних арештантів

6 вересня районний «суд» у Сімферополі заарештував їх. Спочатку Джелялову висунули звинувачення у пособництві у диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували звинувачення у вчинення диверсії у складі організованої групи (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) та незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, вчинених організованою групою (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялову висунули звинувачення і в контрабанді вибухового пристрою.

Асана Ахтемова звинувачують у диверсії, скоєній групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин групою осіб та контрабанді вибухових пристроїв.

22 грудня 2021 р. Київський районний «суд» м. Сімферополя задовольнив клопотання слідчого ФСБ про подовження терміну тримання під вартою Нарімана Джелялова та братів Асана та Азіза Ахтемових.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-