Російські А-50 вже шостий день не з’являються  над Азовським морем - Ігнат

Російські А-50 вже шостий день не з’являються над Азовським морем - Ігнат

Укрінформ
Російські літаки Су-34 та Су-35 вже не можуть вільно себе почувати в небі. Льотчики та їх командування діють обережніше - це дає можливість нашим військам перевести подих.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Су-34 та Су-35 вже не можуть вільно себе почувати. Керована авіабомба має обмежений радіус дії. Для того, щоб діставати подалі – треба підлітати ближче. Підлітати ближче – це може бути кінець. Льотчики, їх командування це прекрасно розуміють й діють обережніше. Це дає можливість нашим військам перевести подих», - сказав Ігнат.

Він підкреслив, що керовані авіабомби – це серйозний виклик для українських оборонців. Речник командування Повітряних сил ЗСУ зазначив, що наслідки після їх застосування можна побачити в Авдіївці.

Читайте також: У Повітряних силах є засоби, якими можна збивати ворожі літаки на далекій відстані - Ігнат

Ігнат також зауважив, що сьогодні вже шостий день без А-50 над Азовським морем.

«Це добрий і приємний для нас факт. Окупанти не знають, як далі використовувати літаки, коли вони можуть піти «вслід за руським кораблем», - наголосив він.

Як повідомлялося, у лютому 2024 року Сили оборони України знищили 13 російських військових літаків. Десять Су-34, два Су-35 та один А-50.

У п’ятницю, 1-го березня, близько 09.00, на східному напрямку українські військові знищили ще один ворожий винищувач-бомбардувальних Су-34, який намагався завдати удару по наших позиціях керованими авіабомбами.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що російські літаки будуть все частіше потрапляти в зону ураження Повітряних сил, бо у нас є засоби, якими можна їх збивати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-