СБУ затримала двох жителів Краматорська, які наводили російські ракети на локації ЗСУ

СБУ затримала двох жителів Краматорська, які наводили російські ракети на локації ЗСУ

Фото
Укрінформ
Служба безпеки під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донецької області затримала двох мешканців Краматорська, які передавали окупантам локації Сил оборони.

Про це повідомляє СБУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Особливу увагу вони звертали на місця базування і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та Держприкордонслужби на Бахмутському напрямку. Співробітники СБУ затримали обох зловмисників під час виконання ними ворожого завдання", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, один із зловмисників збирав розвіддані та передавав їх спільнику, який адміністрував проросійську групу у Телеграмі і був «на зв’язку» з бойовиком окупаційного угруповання рф на східному фронті.

Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки прицільних ракетних ударів по Краматорському району, наголосили у спецслужбі.

Читайте також: СБУ зібрала докази проти «глави» Лисичанська і ще шістьох окупаційних «начальників» у «лнр»

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів виявлено мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з агресором через месенджер.

Слідчі СБУ повідомили одному із затриманих про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного стану).

Дії адміністратора прокремлівської інтернет-групи кваліфіковано за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Читайте також: СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по багатоповерхівці в Миколаєві

Наразі обидва перебувають під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Як повідомлялося, СБУ сформувала доказову базу щодо сімох колаборантів, які обіймають керівні посади у ворожих «адміністраціях» на Луганщині.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-