СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по багатоповерхівці в Миколаєві

СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по багатоповерхівці в Миколаєві

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала коригувальника, який восени минулого року навів російську ракету на житлову багатоповерхівку в Миколаєві.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

“Саме за його наведенням окупанти здійснили ракетний удар по житловій багатоповерхівці у Миколаєві восени 2022 року. Внаслідок ворожого обстрілу загинули вісім мирних жителів, у тому числі неповнолітня дитина”, - зауважили у спецслужбі.

За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба залучила до співпраці у серпні минулого року.

У поле зору загарбників він потрапив через свою прокремлівську активність в одному з Телеграм-каналів, де регулярно розміщував свої антиукраїнські коментарі.

Як заявили в СБУ, підробляючи таксистом, він об’їжджав територію Миколаєва та фіксував місця базування та переміщення Сил оборони.

Також зловмисник намагався входити в довіру до своїх пасажирів і розпитував у них інформацію про можливі пересування української військової техніки.

Крім того, він передавав російським загарбникам координати об’єктів цивільної інфраструктури біля житлових будинків.

За кожне виконане завдання ворожий інформатор отримував до 5 тис. грн. Гроші перераховували на його банківську картку.

Під час обшуку за місцем його проживання виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

Читайте також: На Херсонщині СБУ при спробі втечі затримала двох колаборантів - батька й сина

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала ворожого коригувальника, який здавав росіянам місця базування Сил оборони у Миколаєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-