На Херсонщині СБУ при спробі втечі затримала двох колаборантів - батька й сина

На Херсонщині СБУ при спробі втечі затримала двох колаборантів - батька й сина

Відео
Укрінформ
У Херсонській області Служба безпеки України затримала під час спроби втечі співробітника так званого "міністерства сільського господарства та рибальства Херсонської області" та його сина — коригувальника ворожих обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Після звільнення правобережної Херсонщини від загарбників молодший чоловік продовжив підтримувати контакт з російськими військовими, які втекли на лівий берег Дніпра.

За даними слідства, він здавав ворогу місця базування та переміщення Сил оборони на території Білозерського району. Найбільше росіян цікавили локації бойових позицій ствольної артилерії ЗСУ.

Читайте також: СБУ викрила львівського бізнесмена, який постачав до рф «роллс-ройси» та «майбахи»

Також фігурант інформував загарбників про наслідки російських повітряних атак на місцеві об’єкти критичної інфраструктури, соціальні установи та житлові будинки.

Розвіддані росіяни використовували для коригування повторних ракетно-артилерійських ударів по населених пунктах Білозерка, Кізомис і Велетенське, у тому числі із застосуванням керованих авіабомб.

Для комунікації зрадник використовував анонімні месенджери, а передачу розвідінформації здійснював у вигляді текстових і аудіоповідомлень, а також електронних координат.

Читайте також: СБУ викрила чотирьох експосадовців Луганщини на співпраці з окупантами

Батько ворожого коригувальника під час тимчасового захоплення Херсона добровільно погодився на призначення до створеного загарбниками "міністерства сільського господарства та рибальства Херсонської області".

Перебуваючи на керівній "посаді", він виконував вказівки колаборанта Володимира Сальдо щодо поширення кремлівського режиму на території регіону. Встановлено, що зрадник регулярно брав участь у нарадах під головуванням "міністра" і закликав людей підтримати росіян.

Читайте також: СБУ затримала у лавах ЗСУ киянина, який інформував росіян про оборону столиці

"Розуміючи невідворотність покарання за вчинені злочини, обидва фігуранти планували втечу на тимчасово захоплену частину Херсонщини. Для цього вели переговори з окупантами щодо проведення "евакуації". Однак, співробітники Служби безпеки своєчасно викрили зловмисників і затримали їх", - зазначили у СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань оголосило підозру інспектору відділу нагляду та безпеки Північної виправної колонії (№90), який за вказівкою російських загарбників утримував за ґратами патріотично налаштованих жителів Херсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-