У Херсоні оголосили підозру інспектору колонії, який утримував за ґратами патріотів України

У Херсоні оголосили підозру інспектору колонії, який утримував за ґратами патріотів України

Укрінформ
Державне бюро розслідувань оголосило підозру інспектору відділу нагляду та безпеки Північної виправної колонії (№90), який за вказівкою російських загарбників утримував за ґратами патріотично налаштованих жителів Херсона.

Як передає Укрінформ, про це повідомило ДБР.

Встановлено, що після початку тимчасового захоплення Херсонської області та самої виправної установи інспектор пішов служити загарбникам, відгукнувшись на заклики колишнього керівництва, яке теж вдалося до державної зради.

Підозрюваний отримав псевдопосаду "молодшого інспектора" в незаконно створеному органі на базі захопленої української колонії.

За вказівкою загарбницької псевдовлади фігурант утримував під вартою ув’язнених, серед яких були українські патріоти, кинуті росіянами до камер за непокору. Також він закликав своїх друзів і знайомих іти працювати на загарбницький режим.

Після визволення Херсона зловмисник не встиг утекти разом зі своїми "господарями" й намагався переховуватися в місті. У квітні був викритий правоохоронцями.

Читайте також: СБУ затримала у лавах ЗСУ киянина, який інформував росіян про оборону столиці

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта знайдені документи, що доводять співпрацю з ворогом: "службове посвідчення" фейкової виправної установи російського зразка, виписки щодо отримання заробітної платні в рублях, символіка російської федерації тощо.

Експравоохоронцю інкримінується державна зрада, вчинена в умровах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією всього майна.

Як повідомляв Укрінформ, до суду передали справу начальника колонії, який перед визволенням Херсона випустив вʼязнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-