До суду передали справу начальника колонії, який перед визволенням Херсона випустив вʼязнів

До суду передали справу начальника колонії, який перед визволенням Херсона випустив вʼязнів

Фото
Укрінформ
Начальника виправної колонії, який напередодні визволення Херсона від російських військ відпустив в’язнів, судитимуть за державну зраду.

Як передає Укрінформ, про це Державне бюро розслідувань повідомляє у Фейсбуку.

“Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо начальника одного із відділень Північної виправної колонії №90. Обвинувальний акт направлено до суду”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що фігурант з перших днів захоплення росіянами Херсона активно допомагав загарбникам. Він став працювати “заступником начальника відділу охорони” у незаконно створеному виправному закладі, який відповідав за слідчі ізолятори та місця виконання покарань.

Установлено, що зрадник вивозив засуджених на роботи із благоустрою міста напередодні проведення пропагандистських заходів. Декілька днів він навіть керував ізолятором, який функціонував за законами російської федерації.

У день визволення Херсона фігурант допустив втечу ув’язнених – арештанти просто залишили ізолятор та “розчинились” у місті. Сам він утекти не встиг і був затриманий працівниками ДБР, наразі перебуває під вартою.

Читайте також: СБУ оголосила підозру в держзраді директору окупаційної «Луганской железной дороги»

Зловмисник обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2022 року в Херсоні працівники Державного бюро розслідувань затримали начальника одного з відділень Північної виправної колонії №90, який співпрацював із російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-