СБУ оголосила підозру в держзраді директору окупаційної «Луганской железной дороги»

СБУ оголосила підозру в держзраді директору окупаційної «Луганской железной дороги»

Укрінформ
Очільнику так званого «государственного унитарного предприятия лнр «Луганская железная дорога», який організує перевезення окупаційних військ та військової техніки, оголосили підозру у скоєнні злочинів проти національної безпеки України.

Про це у Фейсбуці повідомило 3 Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Укрінформ.

За даними спецслужби, зазначене транспортне підприємство створене окупантами у 2015 році на базі захопленого майна Укрзалізниці. З травня 2019 року його очолює колишній працівник Луганської дирекції залізничних перевезень, під керівництвом якого підприємство використовується в інтересах ведення росією війни проти України та пограбування захоплених територій, надає транспортні послуги фізичним та юридичним особам, зареєстрованим на тимчасово окупованій території та в рф.

За даними СБУ, директор так званої «Луганской железной дороги» причетний до незаконного вивезення великих обсягів вугілля та пшениці з тимчасово окупованої території. Зокрема, лише з червня до жовтня 2022 року з північних районів Луганщини окупанти вивезли 1661 вагон із понад 100 тис. тонн викраденої української пшениці.

Крім того, починаючи з лютого минулого року так звана «Луганская железная дорога» надає армії агресора послуги з передислокації військової техніки та особового складу.

Слідчі СБУ повідомили директору окупаційної залізниці про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України, зокрема ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинене за попередньою змовою групою осіб); ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

Читайте також: Колаборанту з Луганщини оголосили підозру - хотів втекти за кордон під виглядом волонтера

Правопорушнику загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у ході слідчо-оперативних дій у Київській області Служба безпеки України затримала старосту селища Озера Гостомельської громади, який надав російським військам маршрути для наступу на столицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-