Починається велика психологічна війна, росія щодня лякатиме ядерним ударом - експерт

Починається велика психологічна війна, росія щодня лякатиме ядерним ударом - експерт

Укрінформ
росія посилить психологічний тиск і розповідатиме світу про загрозу ядерної війни, яку путін розв’яже, якщо Україна буде відвойовувати, нібито, «російські території».

Про це у ефірі телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Тобто, у принципі, ми насправді входимо у 1,5 – 2 місяці дуже великої турбулентності і дуже великих психологічних війн, коли фактично кожен день, а то і пару разів на день, нам будуть говорити, що ракета така-то виїхала туди-то, і ядерний удар готується на ту чи іншу годину. І ми маємо до цього бути готові», - сказав представник МВС.

Читайте також: Зараз починається найважча стадія війни – Резніков

Денисенко зазначив, що українцям потрібно витримати цей психологічний удар. «І після цього, я впевнений, що путіну нічого не вдасться», - заявив він.

За словами радника глави МВС, президент рф володимир путін не довіряє міністерству оборони російської федерації уже давно.

«Перш за все, він (путін – ред.) міністерству оборони (рф – ред.) не довіряє дуже давно, починаючи, я думаю, десь з початку квітня – кінця березня. Зокрема, герасимов де факто був відсторонений від управління військами ще коли росіяни захоплювали Ізюм, і кілька разів мінялися керівники, які відповідали за український напрямок», - сказав Денисенко.

Читайте також: Зеленський – Трюдо: Світ не має терпіти російський ядерний шантаж

Він висловив думку, що існує дуже висока вірогідність того, що путін справді приймає всі кардинальні рішення сам.

Радник міністра заявив, що якби так і далі продовжувалося, то це було б тільки на руку Україні.

Відповідаючи на питання, чому путін так спішить приєднати до складу росії захоплені українські території, Денисенко зазначив, що поспіх у нього з’явився після самаркандського саміту ШОС, який відвідав президент рф.

«Причин тут є кілька. Перша - судячи з усього, відбулися якісь розмови путіна із керівництвами Китаю і Індії. У публічній частині керівники цих країн сказали про те, що вони дуже незадоволені всім тим, що наразі відбувається на території України. У непублічній – можна з великою долею імовірності припустити, що вони йому сказали, що (треба – ред.) якось цю історію завершувати, бо далі точно нам з тобою буде не по дорозі», - поінформував він.

Читайте також: Ядерна загроза: що про це треба знати

Окремо Денисенко сказав, що безпосередньо у москві, судячи з усього, «партія війни» повністю перемогла.

«І (думаю, що – ред.) «партія війни» прискорює всі ці процеси, і прискорює процеси анексії (захоплених українських територій – ред.). Думаю, що він (президент рф – ред.) прискорюється, зокрема, побоюючись негативної подальшої реакції Китаю і Індії. І думаю, що наразі знову ж таки, піднімається карта енергетичного шантажу Європи», - уточнив Денисенко.

Відповідаючи на питання, радник глави МВС сказав, що у рф є «поміркована партія», яка говорила раніше, що рф треба призупиняти цю війну, треба входити у діалоги і повертатися до якоїсь нормальності, і шукати якісь варіанти, щоб виходити з цієї ситуації. «Але партія війни наразі повністю перемогла, і вона наразі диктує повістку дня у рф», - уточнив він.

Читайте також: Столтенберг застеріг росію від «ядерної» риторики: Таку війну неможливо виграти

Радник міністра окремо сказав, що необхідно чітко розуміти, що росіяни дуже складно уявляють собі поразку у цій війні, а путін - тим більше.

Як повідомлялося, 21 вересня Денисенко заявив, що для президента рф володимира путіна 22-й саміт глав держав Шанхайської організації співробітництва (ШОС) став провальним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-