У Запоріжжі показали

У Запоріжжі показали "очі й вуха" Збройних сил

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі на оборонному підприємстві “НВК "Іскра" в цеху мікроелектроніки встановили сучасне німецьке обладнання, що дозволить збільшити потужності та на 100% закрити питання імпортозаміщення.

Про це повідомив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін, який 17 квітня відвідав “Іскру”, передає кореспондент Укрінформу.

“Апаратура німецьких виробників дозволяє з високою точністю випускати нове обладнання для радіолокаційних систем, у тому числі для нового контрбатарейного радара “Зоопарк-3”, який буде прийнято на озброєння ЗСУ вже найближчим часом”, - розповів Букін.

Він підкреслив, що програма оновлення виробництва на підприємствах Укроборонпрому була започаткована вперше за всю історію України.

Оборонне підприємство "Іскра"/ Фото Дмитра Смольєнка

“Іскра” стала одним з підприємств, де така програма запрацювала, і сьогодні ми вже бачимо результати. У минулому році обсяг програми становив 184 млн гривень. Програма “Іскрою” освоєна: частину обладнання вже отримано, частину буде отримано до кінця літа”, - сказав очільник Укроборонпрому.

Читайте також: Укроборонпром створив нову БТР-3КШ з автоматизованою системою управління

Він зазначив також, що концерн приділяє значну увагу розвитку саме радіолокаційного напрямку. Новий радар, вироблений на запорізькому підприємстві, Букін порівняв з американською моделлю.

“Це очі й вуха Збройних сил, це техніка, яка дозволяє уникнути значних втрат і завдати точного удару у відповідь”, - підсумував Букін.

ДК "Укроборонпром" об’єднує понад 100 підприємств, які займаються в тому числі науковою діяльністю та експортно-імпортними операціями. Концерн також має більше десяти конструкторських бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-