Порошенко розповів, що йому казали чотиризіркові генерали НАТО у 2014-му

Порошенко розповів, що йому казали чотиризіркові генерали НАТО у 2014-му

Укрінформ
Збройні сили України, створені за надкороткий проміжок часу, стали гордістю нашої держави.

Про це Президент Петро Порошенко заявив під час зустрічі зі студентами та викладачами Національного університету біоресурсів і природокористування України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щоб переконатися у змінах в державі, варто поїхати на фронт. У нас жоден з кандидатів, крім Порошенка, на фронт не їздить. Певно, їм там нецікаво. Але достатньо подивитися на військовий парад. Наша армія — це гордість країни. Створена за дуже короткий термін. Серед 250 тисяч військовослужбовців Збройних сил України — 50 тисяч дівчат: снайперів, розвідників, військових медиків, фахівців радіоелектрнної боротьби. Це також наше досягнення”, - сказав Порошенко.

За його словами, генерали НАТО не вірили у можливість створення боєздатної армії в Україні.

Читайте також: Посилення НАТО у Чорному морі є наслідком агресії Росії – Столтенберг

“У 2014 році бійців доставляли у бій шкільними автобусами. Ніхто тоді не вірив, що ми збережемо нашу державу та створимо армію. Приїжджали чотиризіркові генерали НАТО і казали: ”Пане Президенте, ви просто не знаєте, як це робиться, бо на створення однієї бригади потрібно 5 років. Якщо ви хочете, щоб у вас було 30 бригад, це буде не за вашого життя, це — неможливо”. Я сказав: “Побачимо”. Ми долучили волонтерський десант, взяли найкращих командирів, які проявили себе у перші дні війни, - і армія була створена”, - зазначив Порошенко.

Він також підкреслив, що вибір України — бути у НАТО.

“Москва вірить тільки силі. Силу НАТО Москва бачить і не зважиться напасти на країну-члена Альянсу. Принцип НАТО — один за всіх і всі за одного. Коли за твоїми плечима стоять бійці 30 найсильніших у військовому відношенні країн, можна зменшити військовий бюджет з 6% ВВП та повернути наших хлопців додому. Такий тепер наш вибір. Він простий, але докладаються великі зусилля, щоб ми його не бачили за "миготінням" виборчих бюлетенів, у якому 44 претенденти на посаду глави держави”, - наголосив Порошенко.

Фото Миколи Лазаренка, president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-