ОБСЄ фіксує

ОБСЄ фіксує "Гради" і танки бойовиків поблизу лінії розмежування

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні за добу зафіксувала 63 вибухи в зоні АТО. Бойовики підтягують до лінії розмежування "Гради" і танки.

Про це йдеться в щоденному звіті СММ станом на 19:30 16 березня.

Так, згідно з даними спостережень у Донецькій області, місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню порівняно з попереднім звітним періодом, водночас зафіксувавши меншу кількість вибухів (орієнтовно 52 супроти приблизно 140).

Зокрема, вибухи були зафіксовані поблизу Донецької фільтрувальної станції, Широкиного, Павлополя і Лебединського.

У Луганській області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, водночас зафіксувавши більше вибухів (зокрема 11), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (7 вибухів).

Окрім того, проводячи спостереження, "у непідконтрольних урядові районах спостерігачі зафіксували 4 реактивні системи залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 «Град», 122 мм) поблизу н. п. Новоамвросіївське, що є порушенням ліній відведення. 15 березня безпілотний літальний міні-апарат СММ зафіксував 6 танків (три Т-64 і три Т-72), 2 самохідні гаубиці (2С1), а також 3 одиниці буксируваної артилерії (Д-20, 152 мм) біля н. п. Новоселівка".

Читайте також: Бойовики обстріляли з гранатометів підступи до Опитного - штаб

Місія також відзначила наявність озброєння, яке вона не змогла верифікувати як відведене. У непідконтрольних урядові районах за межами відповідних ліній відведення спостерігачі зафіксували 6 буксируваних гаубиць (2А65 «Мста-Б», 152 мм) і 5 самохідних гаубиць (2С1). Члени команди СММ також відзначили, що там бракує 13 самохідних гаубиць (2С1), 2 протитанкових гармат (МТ-12 «Рапіра», 100 мм) і 1 буксируваної гаубиці (2А65).

Детальніше ознайомитися з ситуацією спостерігачам не вдалося, оскільки озброєні члени «ДНР» не дозволили увійти до частин місця зберігання відведеного важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-