Бойовики на Донбасі намагаються залякати патрулі ОБСЄ

Бойовики на Донбасі намагаються залякати патрулі ОБСЄ

Карта
Укрінформ
Російсько-окупаційні війська в зоні АТО обстрілюють позиції української армії з метою провокацій і тим самим залякують представників спостережної місії ОБСЄ.

Про це розповів речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк на брифінгу у неділю, 4 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"2 лютого, після 13:00, із напрямку тимчасово окупованої Ясинуватої російсько-окупаційні війська розпочали провокативний обстріл позицій сил Антитерористичної операції поблизу Авдіївки. Під час цього обстрілу противником було здійснено черговий акт залякування представників патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, який на той час проводив моніторинг поточної ситуації за два кілометри на схід від лінії зіткнення", - сказав Гуцуляк.

Читайте також: Доба в АТО: бойовики застосовують міномети, зенітки та БМП

За словами речника МОУ, штаб АТО наголошує на тому, що такі деструктивні дії представників російсько-окупаційних військ уже давно стали нормою їхньої поведінки щодо міжнародних спостерігачів та свідчать про небажання дотримання будь-яких угод.

Загалом, наголосив Гуцуляк, минула доба на лінії зіткнення позначилася збільшенням кількості випущених бойовиками мінометних снарядів у бік позицій ЗСУ. Зокрема, зафіксовано п'ять прицільних обстрілів. При цьому бойовики випустили по оборонним позиціям українських військових 58 снарядів із мінометів калібрів 120 та 82 мм. Сили АТО тричі відкривали вогонь у відповідь із не забороненого Мінськими домовленостями озброєння, підкреслив Гуцуляк.

Як повідомляв Укрінформ, в зоні АТО за добу поранено двох військовослужбовців ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-