Встановили бойовиків, які катували та вбили чотирьох жителів Слов’янська

Встановили бойовиків, які катували та вбили чотирьох жителів Слов’янська

Фото
Укрінформ
Поліцейські Донецької області встановили трьох бойовиків, які катували та вбили чотирьох мирних мешканців Слов’янська у 2014 році.

Про це повідомили в поліції Донецької області. 

«Поліцейські встановили бойовиків, які розстріляли в 2014 році у Слов’янську чотирьох мирних жителів. Молодих чоловіків, членів релігійної організації, терористи викрали, катували та вбили в червні 2014 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що тіла жертв були знайдені в братській могилі разом з іншими вбитими місцевими мешканцями.

У поліції уточнили, що масове поховання людей, вбитих бойовиками, виявили у Слов’янську в липні 2014 року. Серед 14 тіл (12 чоловіків і 2 жінки) рідні упізнали чотирьох служителів місцевої церкви, які були викрадені бойовиками більше місяця тому. Весь цей час близькі не знали, що з ними, та сподівалися, що вони повернуться з полону «ДНР». За інформацією, двоє із загиблих були багатодітними батьками.

Читайте також: Поліція затримала росіянина, який воював за "ДНР" у Слов'янську

Не маючи на початку розслідування жодних зачіпок, поліцейським вдалося майже по годинах відновити останні дні життя закатованих чоловіків в окупованому місті. Складність полягала у тому, аби знайти свідків тих подій - більшість з них були вже або мертві, або у тюрмі, або в ОРДО. На кропітку оперативну роботу пішли три роки.

Розшуковці з’ясували, що 8 червня близько 11-12 ранку до церкви, де зібралися її парафіяни, увірвалися озброєні бойовики та забрали з собою двох братів 1984 та 1990 років народження та двох їх знайомих разом з їхніми автомобілями. Нападники прибули на автівці, яку напередодні «віджали» у одного з вірян. В машині одного з викрадених чоловіків терористи знайшли гроші в іноземній валюті та під приводом цього оголосили їх «американськими шпигунами». Автомобілі забрали, а полонених помістили у бокс захопленої пожежної частини. Встановлено, що хлопців катували, а на ранок вивезли за місто та розстріляли з автоматів просто в автівці, яка зайнялася. Один чоловік згорів у машині, інші намагалися втекти, сховатися за кущами, але їх добили. Тіла потім були потайки вивезені та закопані в спільній могилі. А в цей час кати взяли у родичів чималу суму викупу «за звільнення бранців».

У пошуках інформації поліцейські підняли справи десятків вже затриманих учасників незаконних збройних формувань, встановили їх зв’язки та опитали всіх, хто міг знати про ті події. Було встановлено, що розстрілювали заручників троє терористів – двоє жителів Слов’янська та один з Макіївки. Під час окупації вони будували укріплення для бойовиків, чергували на блокпостах міста, а також займалися бандитизмом та вбивали людей.

На членів релігійної організації спільників навів саме той, хто до цього відібрав автомобіль у одного зі служителів.

Наразі відомо, що всі вони після звільнення Слов’янська втекли в Донецьк, брали участь у бойових діях та вважаються «героями ДНР».

Зловмисникам заочно оголошено про підозру відразу за 5 статтями Кримінального кодексу України – 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 127 (катування), 115 (умисне вбивство), 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч.4 ст. 187 (розбій).

Підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі.

Образцов Олег Володимирович, 1965 р.н., житель м. Макіївка

Чернишов Андрій Олександрович, 1963 р.н., житель м. Слов’янськ

Пушков Євгеній Миколайович, 1979 р.н., житель м. Слов’янськ

Крім того, під час роботи над розкриттям злочину поліцейські виявили та затримали чергового бойовика, який ховався від закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-