Поліція затримала росіянина, який воював за

Поліція затримала росіянина, який воював за "ДНР" у Слов'янську

Відео
Укрінформ
Поліція затримала 43-річного громадянина Росії, який у 2014 році у складі незаконного збройного формування брав участь в окупації Слов'янська.

Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області 

"Поліцейські затримали громадянина РФ, який у 2014 році брав участь в окупації Слов'янська. Майже чотири роки тому 43-річний чоловік долучився до незаконного збройного формування. Згодом він разом з бойовиками виїхав до Донецька. Після повернення у Слов'янськ стосовно нього було відкрите кримінальне провадження", - йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції,  затриманий чоловік розповів правоохоронцям, що приїхав до Слов'янська ще до подій 2014 року і деякий час проживав разом із мешканкою міста. Коли Слов'янськ захопили, він звернувся до бойовиків та запропонував свою допомогу. Чоловік "працював" на блокпосту, перевіряючи автотранспорт та людей. Згодом йому видали форму та автомат Калашникова.

Після звільнення міста чоловік разом з іншими найманцями виїхав у Донецьк. Деякий час він перебував у військовому таборі, розташованому на території шахти, а потім самовільно залишив його.

"Бойовик втік додому, до Росії, однак ані у фейковій «ДНР», ані у власній країні не прижився, та повернувся до Слов'янська. Про своє минуле він при цьому нібито "забув"", - зазначили в поліції.

Читайте також: СБУ перехопила арсенал зброї, яку намагалися вивезти з АТО

Стосовно підозрюваного відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-