АТО: бойовики більше двох годин били по Мар'їнці з мінометів і гранатометів

АТО: бойовики більше двох годин били по Мар'їнці з мінометів і гранатометів

Карта
Укрінформ
Бойові дії на Донецькому напрямку у четвер велися на двох ділянках фронту – на горлівському периметрі та в районі Авдіївки.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Протягом ночі окупанти провели два обстріли Зайцевого, під час яких застосовували стрілецьку зброю та гранатомети. Зранку бойові дії відновилися і тривали з перервами до кінця доби. Окрім Зайцевого, ворог вів вогонь з стрілецької зброї по позиціях українських військових у Новгородському та Авдіївці, а також по позиції "Шахта Бутовка", - зазначив він, додавши, що за добу на Донецькому напрямку зафіксовано 10 збройних провокацій з боку бойовиків.

У секторі "М" найбільш напружена ситуація спостерігалась в Мар’їнці, де окупанти вели вогонь більше 2 годин, при цьому застосовували міномет та гранатомети. В Старогнатівці російсько-окупаційні війська застосовували озброєння БМП.

"Під час цього інциденту українські військові були змушені відкрити вогонь у відповідь. Також окупанти традиційно вели вогонь з легкого озброєння по позиціях ЗСУ на ділянці фронту Павлопіль – Широкине", - повідомив Лисенко.

Всього на Маріупольському напрямку окупанти 14 разів порушили режим "тиші".

Читайте також: Доба в АТО: під Авдіївкою загинув український військовий

На "луганському" фронті, за даними штабу, за добу відбулася одна збройна провокація з боку бойовиків: "В районі Лобачевого бойовики відкрили вогонь з міномету калібру 120 мм, випустивши при цьому одну міну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-