Єгипет перепродав Росії

Єгипет перепродав Росії "Містралі" за долар - польський міністр

Укрінформ
Єгипет, який торік купив у Франції два десантні кораблі типу “Містраль”, перепродав їх Росії за один долар.

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Правдою є, що “Містралі” були продані Єгипту і правдою є, що упродовж останніх днів вони, фактично, були передані Російській Федерації за один долар. Ця операція справді мала місце”,- заявив у четвер в Сеймі Мацеревич.

У п’ятницю він ще раз підтвердив цю інформацію.

“Поза сумнівом, ми моніторимо цю ситуацію. У нас надійна інформація, хороша аналітика. Але якщо б так сталося, що Єгипет відмовився від цієї операції (продажу Росії кораблів – Ред.), то це було б плюсом для миру у світі і хорошою інформацією для Росії, що вона не може собі на все дозволяти”,- підкреслив Мацеревич.

Польські ЗМІ сумніваються у правдивості слів свого міністра, а підтверджень чи спростувань цієї інформації з інших джерел поки що немає.

Як повідомлялося, Росія замовила у Франції два кораблі типу “Містраль” за 1,2 млрд дол. Однак під тиском міжнародної спільноти у контексті анексії Росією українського Криму Франція у серпні 2015 року відмовилася продавати Москві ці кораблі. Згодом, “Містралі” вирішив купити у Франції Єгипет за 950 млн євро. Другий десантний корабель потрапив до Єгипту в середині вересня. Єгипет вже назвав ці кораблі іменами двох екс-президентів - Гамаля Абдель Насера й Анвара Садата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-