Франція передала Єгипту другий

Франція передала Єгипту другий "російський" містраль

Укрінформ
Франція у п’ятницю вранці передала Єгипту другий і останній універсальний десантний корабель – вертольотоносець класу «Містраль», названий власниками на честь свого президента «Анвар Садат».

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомив французький блогер і військовий експерт Філіп Шапло, посилаючись на свої джерела в міністерстві оборони Франції.

«Другий містраль «Анвар Садат» у п'ятницю вранці офіційно переданий флоту Єгипту», - зазначив він.

«Це третій військовий корабель із семи, збудованих Францією на замовлення ВМС Єгипту», - сказав Шапло, додавши, що крім містралів, Каїр розраховує на французькі корвети класу Gowind.

Як повідомляв Укрінформ, Париж і Каїр завершили у жовтні минулого року переговори і уклали контракт на продаж двох містралів Єгипту, які планувалися спочатку передати на озброєння ВМФ Росії згідно з укладеним 2011 року контрактом на суму 1,2 млрд євро. 

Обидва кораблі коштували Єгипту 950 млн євро. Керівництво Єгипту офіційно заявило, що планує використовувати містралі для захисту Суецького каналу. Після того як російська військова техніка та обладнання були демонтовані і вивезені у Росію, французькі підрядники встановили на кораблі нові системи зв'язку та навчили два екіпажі чисельністю 360 моряків керувати та обслуговувати містралі.

Як відомо, президент Франції Франсуа Олланд торік ухвалив рішення не продавати Росії два містралі через анексію Криму та її агресію на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-