У Давосі стартував економічний форум

У Давосі стартував економічний форум

Укрінформ
Щорічний Всесвітній економічний форум розпочався сьогодні в Давосі. Більше 2,5 тис. лідерів вищої ланки, у тому числі понад 50 глав держав і урядів, близько тисячі керівників багатонаціональних компаній зібралися на швейцарському гірськолижному курорті для обговорення кроків "поліпшення ситуації у світі".

За п’ять днів в рамках форуму буде проведено більше 300 сесій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли учасники форуму повернуться додому, я певен, всі вони будуть переконані у тому, що майбутнім нашого маленького глобального "села" можна управляти тільки завдяки взаємодії та співпраці", - заявив Клаус Шваб, засновник Давоського економічного форуму.

Форум цього року проводиться за темою: "Оволодіння четвертою промисловою революцією". Шваб на церемонії відкриття презентував свою книжку "Четверта індустріальна революція", в якій торкнувся проблем сучасності, зокрема у двох аспектах – автоматизації та комунікації.

"Автоматизація та комунікація призвели до всіх індустріальних революцій, але ніколи на такому високому рівні інтенсивності, як зараз. Ці дві сили матимуть дуже різні наслідки для націй, підприємств та окремих осіб. Той, хто готовий прийняти практику економічної гнучкості, буде в кращому становищі, щоб справитися з цим динамічним майбутнім", - пояснив ідею тематики проведення форуму Аксель Вебер, голова ради директорів найбільшого швейцарського фінансового холдингу UBS.

Як відомо, цього року форум в Давосі триватиме до 22 січня. Форум був заснований у 1970 році, в його рамках щороку проходить близько шести-восьми регіональних нарад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-