НАТО змінить тактику протидії гібридній війні

НАТО змінить тактику протидії гібридній війні

Укрінформ
Північноатлантичний альянс оновить стратегію протидії гібридній війні, зверне увагу на подальші відносини з Росією та посилить підтримку України.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг напередодні засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ країн-членів 1-2 грудня у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми оновимо нашу стратегію з протидії гібридній війні. Це є важливим кроком. Наша нова стратегія дозволить нам підготуватися та запобігати гібридним загрозам. Також ми звернемо увагу на подальші наші відносини з Росією. Дії РФ в Україні, зростання її військової присутності у сусідніх регіонах становлять ризики для нашої безпеки», - сказав глава Альянсу.

Він наголосив, що НАТО також вкотре підтвердить свою підтримку України.

«Ми проаналізуємо нашу практичну допомогу задля модернізації системи управління Збройними силами України, кібероборони та логістичного забезпечення», - підкреслив Столтенберг.

Генсек НАТО зазначив, що ці реформи посилять спроможність України до захисту та оборони.

«Міністр закордонних справ Клімкін поінформує нас про хід реформ. Дуже важливо, щоб Україна буда віддана проведенню амбітних реформ», - додав глава Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО. Українську сторону представлятиме міністр закордонних справ Павло Клімкін. Партнери обговорять невиконання Росією Мінських домовленостей, погіршення безпекової ситуації в Україні та підготовку до зустрічі високого рівня у рамках саміту Альянсу у листопаді 2016 року у Варшаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-