Туреччина і надалі збиватиме літаки у разі порушення простору – Ердоган

Туреччина і надалі збиватиме літаки у разі порушення простору – Ердоган

Укрінформ
Туреччина, у разі порушення її повітряного простору літаками інших країн, і в майбутньому буде реагувати так само, як із російським Су-24.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган на зустрічі з керівництвом місцевих органів влади, повідомляє CNN Turk.

«У разі порушення нашого повітряного простору у майбутньому, ми відповідатимемо таким же чином», - заявив Ердоган, коментуючи збиття російського літака.

Турецький президент також спростував звинувачення Володимира Путіна в тому, що Туреччина купує енергоносії у бойовиків «Ісламської держави».

«Кажуть, що ми купуємо нафту у «Ісламської держави». Ті, хто при владі, говорять це. Це ганьба, ганьба. Загальновідомо, звідки в Туреччину надходять нафта і газ. Ми імпортуємо великі обсяги з Росії. На другому місці Іран. Ми отримуємо природний газ з Азербайджану», - заявив Ердоган.

Він наголосив, що такі заяви без доказів є наклепом проти Туреччини. «Ті, хто розкидає такі звинувачення, мають їх довести. В іншому випадку, це наклеп проти нашої країни», - сказав Ердоган.

Коментуючи звинувачення щодо спроб ісламізації Туреччини, Ердоган наголосив, що така заява не має сенсу, оскільки країна «вже на 99% мусульманська».

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін звинуватив Туреччину в закупівлі нафти у бойовиків «Ісламської держави». А також у тому, що Анкара нібито "свідомо заганяє відносини з РФ у глухий кут", а також вимагав від Туреччини вибачення за збитий бомбардувальник Су-24.

Фото: Ali Ünal / Zaman

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-