Медведєв заговорив про скасування спільних проектів з Туреччиною

Медведєв заговорив про скасування спільних проектів з Туреччиною

Укрінформ
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що після інциденту з Су-24 турецькі компанії можуть бути усунені з російського ринку, а спільні проекти – скасовані.

Про це він написав в Фейсбуці.

«Підірвані довгі добросусідські відносини між Росією і Туреччиною, у тому числі в економіці і гуманітарній сфері. Цей збиток буде важко заповнити, його прямим наслідком може стати відмова від цілої низки важливих спільних проектів і втрата турецькими компаніями своїх позицій на російському ринку», - заявив Медведєв.

Під загрозою може опинитися АЕС «Аккую» «Росатома», яка повинна була стати першою атомною станцією в Туреччини. Водночас Туреччина, яка контролює протоки Босфор і Дарданелли, може вплинути на постачання російській нафти. Через ці протоки, у тому числі, йде постачання сирійської бази Хмеймім, на якій базується російська авіація.

Як повідомляється, у 2014 році обіг товарів і послуг між Росією і Туреччиною становив майже 44 млрд дол. За підсумками року Туреччина стала п'ятим за обсягами торговельним партнером Росії з часткою 4,6% від всієї російської зовнішньої торгівлі.

Нагадаємо, Туреччина збила російський Су-24 вранці 24 листопада. Винищувач ВПС Туреччини F-16 збив російський бомбардувальник Су-24М, який, як стверджує Анкара, порушив повітряний простір країни в районі кордону з Сирією.

Міноборони РФ у свою чергу заявляє, що Су-24М перебував виключно над сирійською територією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-