Пілота збитої

Пілота збитої "сушки" врятували сирійські військові - посол РФ

Укрінформ
Другого пілота збитого російського бомбардувальника Су-24 врятували сирійські військові.

Про це повідомив в інтерв'ю радіостанції Europe 1 посол Росії у Франції Олександр Орлов.

"Один (пілот. - Ред.) був поранений під час катапультування і по-звірячому убитий вогнем з землі джихадистами, другий зміг утекти і, за останньою інформацією, був підібраний підрозділами сирійської армії. Зараз його мають доставити на російську базу", - сказав дипломат.

Раніше інформацію про евакуацію російського льотчика передав ліванський канал Al Mayadeen. За даними каналу, пошуки пілота тривали шість годин. Після цього протягом двох годин сирійські військові виводили його з території, контрольованої повстанцями. Потім льотчика повітряним шляхом доправили на базу Хмеймім у Латакії, де базується російська авіагрупа. Зараз він у безпеці.

Раніше у вівторок Міноборони Росії підтвердило загибель одного з пілотів Су-24. За даними відомства, по льотчику, який катапультувався і спускався на парашуті, відкрили вогонь з землі. Також повідомлялося, що при проведенні пошуково-рятувальної операції на місці падіння Су-24 був збитий російський гелікоптер Мі-8, при цьому загинув російський морський піхотинець.

Російський Су-24 був збитий турецьким винищувачем F-16 вранці 24 листопада біля турецько-сирійського кордону. Туреччина стверджує, що російський бомбардувальник порушив її повітряний простір і проігнорував неодноразові попередження. Російські влади наполягають, що Су-24 перебував у небі над сирійською територією. Президент Росії Володимир Путін назвав загибель російського літака Су-24 "ударом у спину".

Посли країн НАТО на екстреному засіданні у Брюсселі закликали Туреччину виявляти стриманість. За інформацією Reuters, жоден з 28 послів країн Альянсу не висловився на підтримку дій Росії. При цьому багато з них висловили стурбованість тим, що Туреччина не супроводила російський літак до моменту, коли б він залишив її повітряний простір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-